Възвръщането на бръснарниците

Разхождайки се по улиците, няма как да не отбележите, че вече има бръснарски салони, предлагащи онези класически бръснарски услуги, които ако изобщо сте имали възможност да използвате, сте забравили. И не само с класически бръснач и четка за бръснене, но и с бръснарски сапун.

Предимства на бръснарския сапун

Ето защо тук ще споделим 5 неща, които трябва да знаете за бръснарския сапун. Защото той е неизменна част от класическото бръснене.

  • Качественият бръснарски сапун се произвежда предимно от натурални съставки. Съдържа растителни мазнини и различни етерични масла. Не дръжте на аромата, а на качеството му. За приятното ухание след бръснене си има афтършейв продукти;
  • Погрешно е да се мисли, че всеки бръснарски сапун се пени толкова много, че едва се отмива. Той наистина е направен с цел бръснене, но от бръснарски сапун до бръснарски сапун има голяма разлика. Има такива, които са с по-плътна консистенция и такива, които се усещат по-леко върху кожата. Съответно едните са по-пенливи, а другите не толкова. Можете да пробвате различни варианти, докато намерите най-подходящият бръснарски сапун за Вас;
  • Не е необходимо да се хвърляте на най-евтиния бръснарски сапун. Още след първото бръснене ще установите, че използвате много малко количество от него, а пяната е достатъчно богата. Така че със сигурност няма да спестите много, ако броите всяка стотинка за бръснарския сапун. Не забравяйте, че качеството си има цена;
  • За многобройните ползи от бръснарския сапун вече се знае. За разлика от много други по-модерни и нашумели марки сапуни, той не изсушава кожата и е подходящ дори и за онези от Вас, които са с чувствителна кожа. Можете спокойно да го използвате както при бръснене на брада и мустаци, така и за миене на коса. Стига да е наистина качествен:
  • В не толкова далечното минало майките буквално са се избивали, за да се снабдят с бръснарски сапун. Не само защото тогава на пазара все още не са се предлагали специални бебешки сапуни, а защото са били убедени в ползите му за своите мъничета. Дори и днес, въпреки наличието на всякакви козметични продукти, предназначени за меката и чувствителна бебешка кожа, много майки продължават да къпят пеленачетата си с бръснарски сапун. Той успокоява кожата и е особено подходящ за бебета и деца, които имат кожни проблеми и алергии.

BARBA.BG – сайтът за мъже

Ние от BARBA.BG предлагаме качествени бръснарски сапуни изцяло от натурални съставки за Вашето по-комфортно бръснене. Освен бръснарски сапуни при нас можете да намерите и крем за бръснене, пяна за бръснене, гел за бръснене и всякаква друга козметика за бръснене.