Секси ли е бръсначът?

Замисляли ли сте се някога дали има нещо по-секси от това да наблюдавате как мъж се бръсне, спазвайки онези позабравени с времето ритуали на класическото бръснене? А именно-използвайки бръснач и четка за бръснене.

Наистина в нашето забързано ежедневие рядко ще видите някой мъж, който да отделя повече от 5 мин. в банята, за да се обръсне. И също така надали тази процедура ще предизвика интереса Ви. Просто защото е рутинна. И от нея се запазва единствено полъха на евентуално приятния аромат на афтършейв.
Представете си обаче да наблюдавате начина по който се остри бръснач и начина по който може би сте виждали дядо ви да се бръсне. Тази невероятно мъжествена гледка определено е впечатляваща. И интригуваща.

Макар днес повечето бръсначи да се срещат единствено в антикварните магазини и да се смятат за отживелица, се оказва, че те не са приоритет само на ценителите на старинното.
Лека-полека, както се случва и с всички ретро вещи, архаичните бръсначи отново навлизат в ежедневието ни. Освен че вършат много по-добра работа от модерните самобръсначки, те са и много по-мъжествени.

Бръсненето с бръснач изглежда трудоемка работа за съвременния мъж. Предполага се, че той няма как да отдели време за остренето му, за използването на четка за бръснене или за всички останали т. нар. отживелици. Но ако се замислите по-сериозно над този въпрос, ще стигнете до извода, че това изобщо не е така.

бръсначът

Не се колебайте!

Ако вече разполагате с хубав бръснач, но се притеснявате дали ще оцелеете по време на бръсненето, е много важно да знаете, че всяко нещо иска майсторлък. А за бръснача най-важното е хубавото му наточване.
В недалечното минало наточването на бръснач е ставало с помощта на керамичен камък, специален уред от камък и дръжка, която се върти или дори с кожени каиши. Днес вече дори и снабдяването с тези уреди не е необходимо, защото има съвременни методи за наточване. А ако се сдобиете с качествен бръснач, изработен по класическа технология, но с модерни материали, няма да Ви се налага да го наточвате повече от 2 пъти в месеца.

Ако все пак Ви се вижда прекалено сложна работата с класическия бръснач от едно време, можете да го замените и с този, който представлява двустранна самобръсначка, която е пак от времето на дядовците ни и която пак бръсне толкова гладко, както не могат да бръснат съвременните. И също ще изглеждате достатъчно мъжествено и сексапилно.