Почти всеки мъж в някакъв момент от живота си се е замислял да премахне изцяло косата от главата си или дори го е правил наистина. Причините за това могат да бъдат най-разнообразни и не е задължително да са чисто естетически.

Възможно е да страдате от косопад и да искате чрез бръснене на главата да сгъстите косата си. Може пък вече на някои места по темето изобщо да нямате коса и да искате да прикриете този факт, отстранявайки цялата си коса.
Бръсненето на главата не е никак сложно и ако Ви притеснява да го сторите сами, можете да се обърнете за помощ към всеки бръснар. Преди това обаче е добре да сте запознати с плюсовете и минусите, свързани с тази процедура.

Ето някои от предимствата и недостатъците при бръснене на главата:

Плюсове при бръсненена главата

  • Бръсненето на главата ще доведе до сгъстяване на косата и когато Ви омръзне да ходите с гола глава, ще се радвате на здрав и по-плътен косъм. Съответно изборът от желани прически ще е огромен за Вас. Ще можете дори да си пуснете дълга коса;
  • При редовното бръснене на главата не се изисква особена поддръжка. Няма нужда от гелове, лакове или пяна за коса и друга подобна козметика за коса. И дори когато косата е набола, тя си изглежда напълно естествено;
  • Ако сте с гола глава няма да срещате навсякъде у дома паднали косми и да обвинявате кучето/котката си за това;
  • С бръсненето на главата определено спестявате средства. Дори и да използвате шампоан, то няма да Ви е необходимо количество по-голямо от грахово зрънце. Така че спокойно можете да си купите и най-скъпият и качествен шампоан.

Минуси при бръснене на главата

  • Ако се бръснете сами, а не разчитате на помощта на бръснаря, е много вероятно да се порежете;
  • Подобно на бръсненето на анаадата, така и скалпа Ви може да се зачерви, да се появят пъпчици и други раздразнения;
  • Всички неравности, белези и други деформации на скалпа Ви ще са видими. В тази връзка е добре да се каже и че бръсненето на главата е препоръчително само за онези мъже, които имат добре оформена глава;
  • Когато е много студено ще е наложително да носите шапка или качулка. Същото важи и за най-горещите слънчеви дни, защото без коса темето Ви лесно ще изгаря.