Напоследък все повече се говори за ползите от класическото бръснене. Не само с пяна за бръснене и възможно най-модерната самобръсначка. С въртяща се глава или дори лазерна. Защото вече има и такава. А за онова лежерно бръснене, което се извършва с истински майсторлък и е приятна, а не досадна дейност. Досетихте ли се? Бръсненето от едно време. С нежния допир на затоплената кърпа върху лицето и галантното нанасяне на крем за бръснене с четка за бръснене. Истинско изкуство!

Вече, макар и не толкова лесно, можете да се сдобиете с крем за бръснене. Дали ще е така познатият ни български крем Каро или някой с по-засукано име, е въпрос на личен избор. Но запомнете, че става въпрос за крем за бръснене, а не за пяна или гел. Крем за бръснене, който се нанася само с четка за бръснене. Нанасянето му с ръка си е чисто извращение и подигравка със споменатото изкуство на бръснене. Вероятно бихте се запитали защо. Та нали когато нанасяме крем за ръце, лице или тяло, не се налага да използваме каквато и да е четка. Защо точно кремът за бръснене трябва да се нанася с четка за бръснене?

Защо ви е четка за бръснене, когато ползвате крем за бръснене?

За разлика от останалите кремове, кремът за бръснене има доста по-различно съдържание и консистенция. За да се извлече максимално ползата му, той задължително се нанася с четка за бръснене. Това важи и в случаите, в които сте избрали да използвате сапун за бръснене.
Без помощта на четката, би било невъзможно да постигнете онази гъста и пухкава субстанция, напомняща сметана. А именно тя предпазва кожата Ви от агресивността на бръснача или самобръсначката. Тя е тази, която омекотява и подготвя напълно кожата за същинското бръснене. А с четката Вие ще успеете да я нанесете и в най-недостъпните пори, омекотявайки всяко едно косъмче. Нещо, което няма как да постигнете чрез нанасянето на крема с ръце.

Също е важно да се спомене, че четката за бръснене играе и ролята на ексфолиант. И за тази цел не е необходимо тя да е от груб косъм. Идеалната четка е тази, чийто допир усещате като милувка. Независимо дали е от изкуствен или естествен косъм. Важното е да е качествена и да се превърне в неразделния партньор на любимия Ви крем за бръснене. Едва тогава ще сте овладели изкуството на класическото бръснене.