Много мъже, които са фенове на брадите често си задават въпроса дали е задължително и използването на вакса за брада. Ако искат брадата им да е перфектна и всъщност да е онова нещо, което ги отличава от околните. И ако наистина ваксата за брада е задължително при оформянето ѝ, по какви критерии да я избират. Има ли връзка между цената и качеството ѝ. Ето затова тук ще се опитаме да отговорим именно на тези въпроси. Няма нужда да продължават да „тормозят“ мъжкото съсловие.

Kакво всъщност представлява продукта вакса за брада?

Казано най-общо тя е продукт, който служи за фиксиране на формата на брадата. Тя е онова, което е гела, лака или пяната за оформянето на прическата.
Не очаквайте, че просто като нанесете вакса за брада, брадата от само себе си ще се оформи. Преди това трябва да сте ѝ придали желаната форма чрез обръсване или дори подстригване. Ваксата е финалният продукт за бръснене, който ще използвате. След като сте постигнали желаната форма.

Както казахме, тя е фиксатор. И фиксира перфектно брадата през целия ден. При положение, че не я почесвате през 5 мин., или още по-лошо, нервно да я подръпвате или скубете. На такова напрежение не би издържала и най-качествената вакса.
В бръснарския бизнес обикновено не се прави сериозно разграничение между вакса за брада и вакса за мустаци. Предлагат се под формата на един и същ продукт, предназначен и за оформяне на брада, и за оформяне на мустаци.
Възможно е като видите цената на ваксата за брада леко да се изненадате. Неприятно. Защото тя не е сред евтините продукти. Но най-вече ще Ви изненада количеството ѝ. Бихте се запитали защо толкова миниатюрна кутийка може да струва повече от 20 или 30 лв. Защото именно това е цената на качествената вакса за брада. Дори 20 лв. е твърде скромно предположение.

Но не съдете по размера. В случая той наистина няма значение. Защото за да оформите брадата си, ще Ви е необходимо съвсем малко количество вакса. И ще можете да ползвате тази миниатюрна кутийка в продължение на месеци.
И накрая, дали е задължително използването на вакса за брада при положение, че сте перфекционисти. Ако наистина сте такива, то ДА, задължително е. Особено ако искате да сте с перфектна брада през целия ден. Или пък имате брада като на мъжа от снимката.
Но ако сте от типа мъже, които обичат да изглеждат леко неглиже, спокойно можете да пропуснете използването на този продукт за бръснене.