Всеки мъж би трябвало да знае какво представляват врастналите косми. Вероятно дори се е сблъсквал с този проблем. Особено онези мъже, които се бръснат ежедневно. Ето защо тук ще се опитаме да Ви отговорим на всичко, което би Ви интересувало по темата врастнали косми. И най-вече кога е наложително лечение при врастнали косми.

Защо да ви притесняват врастналите косми?

Забелязвате, че имате врастнал косъм или дори няколко врастнали косми по брадата си. Вероятно бихте си казали Чудо голямо. Нито се случва за пръв път, нито пък ще е за последен. Дори и ако установите, че мястото около тях започва да събира гной. Ще грабнете някоя игла или пинсета и веднага ще се справите с тези досадници. Няма нищо по-лесно от това.
Защо тогава изобщо говорим за лечение при врастнали косми? Кому е необходимо?
Ще се изненадате обаче, когато разберете, че понякога врастналите косми се оказват не просто козметичен дефект върху кожата Ви. Те могат да образуват огромни червени пъпки с петна около тях. А самите пъпки пълни с гной. Стига се до инфектиране на кожата, а не само до нейното обезобразяване.

Именно в такива случаи е добре да се посъветвате с дерматолог, който да Ви насочи към подходящо лечение при врастнали косми. Той вероятно ще Ви препоръча различни козметични средства. Независимо дали са под формата на крем, гел и т.н., те ще целят омекотяване на кожата, с което да се предизвиква по-лесното излизане на космите. Но въпреки голямото разнообразие от подобни продукти, не очаквайте чудеса.

Кой е най-ефективният метод за лечение на врастнали косми?

За най-ефективно лечение при врастнали косми продължава да се смята метода с термичната обработка на засегнатия участък. Какъвто се прилага и при класическото бръснене. Кожата на лицето трябва просто да бъде затоплена, преди да правите каквито и да са процедури върху нея. Вземете си горещ душ, стойте под парата на тенджера с вода или просто си сложете топла влажна кърпа върху лицето. И върху брадата, естествено. Изчакайте така 10 мин. Докоснете кожата на лицето си и веднага ще почувствате колко по-нежна е тя. Освен това ще са се отворили и портите на кожата Ви. И сигурно дори и врастналите косми ще намерят правилния си път. Именно това е най-ефективното лечение при врастнали косми. И е наложително всеки път, когато имате по-сериозни проблеми при бръсненето.