Душ гел или сапун?

Няма да се впускаме в дилемата дали средството за къпане, което избирате, трябва да е сапун или душ гел. Изписано е много по темата кой е по-добрият продукт. Тук ще разгледаме само въпросът защо повечето спортисти предпочитат да използват душ гел вместо обикновен сапун.

Всеки човек, който се занимава активно с някакъв спорт, се поти. Това дехидратира кожата и я изсушава. Не си мислете, че това не се отнася и за плувците. Да, те не се потят, но химикалите, които се съдържат в басейните също водят до изсушаване на кожата.
За разлика от сапуна, душ гелът способства за овлажняване на кожата. Той деликатно и нежно я измива, оставяйки след себе си приятен аромат. И същевременно я хидратира.
Много често на спортистите им се налага да отделят допълнително време за физически упражнения. Извън спорта, на който са се посветили. Т. е. налага им се да се къпят повече от веднъж на ден.

Кой е най-добрият им приятел?

Душ гелът. Отново защото не води до изсушаване на кожата.
И още една гледна точка. Спортистите използват обща баня, стига да няма прекалено стеснителен или срамежлив измежду тях. Често се случва някой, който току-що е приключил с поредната тренировка да иска да си вземе душ, но е забравил своя сапун. И тъй като няма как да премахне неприятната миризма на пот само с вода, той моли своя съотборник или просто приятел да му услужи със своя сапун или душ гел. Според Вас, колкото и да Ви е близък споменатия човек в нужда, дали ще е особено хигиенично да му дадете собствения си сапун? По който вероятно ще останат следи от чужди косми. Разбира се, че няма да Ви е приятно, дори и изобщо да не сте гнуслив.

С един душ гел, обаче, ситуацията е коренно различна. Можете спокойно да помогнете на всеки, който Ви моли да му услужите с него. Той ще капне няколко капки върху дланта си и ще Ви върне флакона чист и неопетнен. Без косми. Което няма как да се случи с един обикновен сапун.