На жените им идва някак си отвътре да измислят оригинални подаръци, независимо дали ще ги подаряват на мъже или на други жени. Дали защото разглеждат много модни списания, дали защото следят за най-новите промоции на какво ли не, не е ясно. Но една жена вероятно би имала поне 5 идеи за подарък на мъж. И вероятно и 5-те от тях биха били оригинални.
Повечето мъже обаче се затрудняват с пазаруването на подаръци и идеи за подарък за мъж. Вероятно няма да стигнат по-далеч от тениска на любим футболен отбор, марково уиски или пък чаши за бира. Ето защо тук ще се опитаме да ги улесним и ще ги насочим към няколко идеи за подарък на мъж.

Къмпинг оборудване

Не е задължително мъжът, който празнува, да е фен на къмпингите. Но все някога ще пожелае да отиде с приятели на разходка в планината, на пикник или пък на риба. Ще е благодарен ако разполага със сгъваем къмпингарски стол или табуретка, качествен термос или хубави термо чаши.

Нещо за външния вид

Няма да сте много далеч от истината, ако споделяте мнението, че съвременните мъже вече се грижат повече за външния си вид от представителките на нежния пол. Но те си остават мъже и имат нужда от типичната мъжка козметика, особено от козметика за бръснене. За да избегнете баналността обаче, не подарявайте класическите комплекти за бръснене, а някоя маркова пяна или крем за бръснене прибавете и четка за бръснене.

Нещо за гардероба

Говорейки за нещо за гардероба, не означава, че това непременно трябва да е тениска. Лесно можете да се ориентирате и към спортни панталони, блуза с дълъг ръкав или аксесоари като колан, шал или нещо по-оригинално, като папионка от дърво.

Нещо за дома

Има много магазини за подаръци, които предлагат оригинални и шеговити вещи за дома, които биха допаднали и на мъжете. Така например има мелничка за пипер под формата и с размера на бейзболна бухалка. Предлагат се отварачки за бира под формата на пищно дамско тяло или пък такива, които се закачват на стената и стоят като декорация. Избор огромен!

Нещо за забавление

Да, животът на мъжете ще е прекалено скучен без да имат време да се забавляват. Към най-добрите идеи за подарък на мъж спадат настолните покер сетове, картите за игра с голи мадами или онези игри, които съдържат шотове. Ако пък мъжът е семеен, можете да се насочите и към стандартната семейна игра „Не се сърди човече“ или пък по-модерните Скрабъл и Диксит.