Много мъже, които се бръснат редовно, се сблъскват с проблем с подкожни косми.

Погрешно е схващането на мнозина, че те се появяват предимно при жените, които се обезкосмяват, използвайки кола маска или епилатор. Защото по този начин се премахва косъма от корена, той изтънява и съответно не може да пробие повърхностния слой на кожата.

Това наистина е така, но от подкожни косми страдат и мъжете, които всяка сутрин бръснат лицето си, без да се  осъществява премахване корена на косъма. Значи и с бръсненето има проблем, особено ако е редовно и мъжете държат да са гладко избръснати.

Как да се предпазим от подкожни косми?

Има редица методи, които предпазват от появата на подкожни косми. Така например е много важно кожата да е добре хидратирана, почистена и т. н. Но понякога дори и това не помага.

Преди да се обърнете към професионален козметик обаче, можете да пробвате да нанасяте крем за подкожни косми. Вече има и такива, специално пригодени за мъже. Просто защото мъжката и женската кожа е различна. А и при мъжете подкожните косми излизат главно поради бръснене.

как да се предпазим от подкожните космиЩе се запитате дали ще има резултат, ако използвате крем за подкожни косми. Да, определено има. Естествено, трябва да изберете най-подходящия за Вас крем за подкожни косми в зависимост от типа на кожата Ви.

По-често проблем с подкожните косми имат мъжете, които са с много суха или чувствителна кожа. Затова е добре кремът за подкожни косми, който избират, да е предимно от естествени съставки, които успешно да могат да овлажняват кожата им. Защото именно факторът хидратация е основен при приготвянето на кремовете за подкожни косми.

Качественият крем за подкожни косми е добре да е много мазен. Може да съдържа алкохол, риванол, термална вода и различни етерични масла. И не е важно той да ароматизира кожата Ви, а просто да я подготви максимално добре за бръсненето. Да ѝ осигури комфорт.

Както се казва- за всеки проблем има и решение. Така че ако Вашият проблем са подкожните косми, просто го решете, като се снабдите с качествен крем за подкожни косми.