Факт е, че последните модни тенденции сочат, че брадата отново е на мода. Дори са направени проучвания сред представителките на нежния пол, които също сочат, че мъжете с добре оформена брада са предпочитани пред тези, които не обръщат толкова внимание на външния си вид и ходят неглиже, без да поддържат брадата си или изобщо без да се бръснат.
На мода вече е и класическото бръснене. С класическа самобръсначка или бръснач и четка за бръснене. Като едно време.
Ето защо тук ще обърнем внимание на класическите самобръсначки, защото без тях е невъзможно осъществяването на класическото бръснене.

За коя класическа самобръсначка става на въпрос?

Когато говорим за класическа самобръсначка е важно да се отбележи, че не става въпрос за онези модерни самобръсначки, които ако не са тип-еднодневка, то със сигурност не издържат особено дълго време, дори и да не са евтини. Известно е, че мнозина мъже използват самобръсначките на Жилет. Но това се дължи най-вече на безбройните реклами, с които ни засипват.
Наистина Жилет е измислил класическата самобръсначка, но в наши дни можете да се сдобиете с такава единствено ако е втора ръка. А е странно да допирате директно върху кожата си нещо, което е използвано от друг.
Когато искате да използвате класическа самобръсначка от онази, с която сте наблюдавали как се бръсне дядо Ви, наистина ще усетите разликата. Тези самобръсначки могат да Ви съпътстват до края на живота Ви, стига да ги съхранявате правилно. Много от тях са ръчно изработени и са истинско бижу. Нещо, което ще доставя не само комфорт по време на бръснене, но ще Ви придава и индивидуалност.

Сетихте ли се за коя класическа самобръсначка говорим?

класическа самобръсначкаЗа тази, която е с ножчета тип Уилкинсън. Без да се сдобиете с нея, няма как да твърдите, че се бръснете по класическия метод. И в случая не е необходимо да търсите прекалено известните марки, защото при тях дори и тези самобръсначки са един вид ширпотреба. Намерете онази класическа самобръсначка, която да Ви приляга максимално добре и да имате усещането, че е направена специално за Вас.