Преди да подхванем темата Как да ни порасне брада?, е важно да направим едно уточнение. Тук оставяме настрана онези мъже, които изобщо не се интересуват от начина, по който изглежда брадата им. Без значение дали изобщо поддържат такава или пък са я пуснали до коленете си. На тях просто им е все едно. И за брадата им, и за цялостната им визия.
Слава Богу, все още има и такива, които се интересуват от външния си вид. Те внимателно подбират дрехите си, козметиката си и винаги преди излизане от вкъщи се оглеждат в огледалото. Съответно оглеждат и лицето си, и брадата си. И най-вече как изглежда тя.

За съжаление, мнозина от гореспоменатите мъже, дори и да искат да имат добре оформена брада, се сблъскват с някои проблеми. Най-вече ако космите на брадата им се броят на пръсти. Няма косми, няма какво да се оформя. Именно те неизбежно започват да си задават въпроса Как да ни порасне брада?

Ето защо тук ще се опитаме да отговорим най-правилно на въпроса Как да ни порасне брада?

Като онези мъже, които продължават да не държат на външния си вид, спокойно могат да си спестят четенето.

Вероятно сте информирани, че вече има всякаква специализирана козметика и хранителни добавки за стимулиране растежа на брадата. Подобно на онези, които се предлагат и за косопад. Тук обаче, внимавайте какво си закупувате. Да не са поредните химии, чрез които само след месец ще можете да сплитате на плитки веждите си например. Това в кръга на шегата, естествено. Но следете всеки продукт, който закупувате, да е максимално натурален. Това важи и за добавките, и за козметиката.

Вече ползвате такива продукти? Чудесно! Но все още в главата Ви продължава да виси въпроса Как да ни порасне брада? Много просто. Бръснете се всеки ден. Дори и да имате усещането, че няма какво да бръснете. Ежедневното бръснене стимулира растежа на косъма. Доказано си е. И ако отново нищо не помага, явно още не сте навършили 16 г. Ще трябва малко да почакате. Всяко нещо с времето си.