Естествено, най-логичният отговор на въпроса Как да оформим брадата си? е Както си искаме! Защото живеем в 21-ви век. Можем да ходим облечени и обръснати по такъв начин, по какъвто искаме.
Но дори и да живеем в 21-ви век, има някои норми, които продължаваме да спазваме. Казано по-просто- етикеция. Не ходим по бански или по потник на официални срещи. Камо ли без бански и без потник. Не е етично.

Факт е че когато задаваме въпроса Как да оформим брадата си ?

Отговорът няма да е Според етиката! Но също така е и факт, че искаме да изглеждаме добре не само за себе си, но и за пред другите. Ето защо тук ще се опитаме да разгледаме само два от най-значимите отговора на гореспоменатия въпрос.

На първо място трябва да знаете дали имате достатъчно гъста брада, за да говорим за каквото и да е нейно оформяне. Възможно е много да желаете да имате добре оформена брада, но от кожата Ви да стърчат само рехави косми. В тези случаи е най-добре да продължите с ежедневното бръснене до постигането на необходимата гъстота на косъма. Можете да си помогнете и с някои козметични продукти за сгъстяване на брада. Ако ежедневното бръснене не свърши бързо своята „работа“.
Когато сметнете, че вече сте постигнали желаната гъстота на брадата си, преценете каква да е нейната форма. За тази цел трябва да се съобразите с овала на лицето си. Просто не всяка форма брада би Ви подхождала. Можете да се посъветвате с бръснар. В случая той би бил най-компетентният специалист, който да отговори на въпроса Как да оформим брадата си?

Не на последно място е важно да вземете предвид и това, че брадата изисква поддръжка. Това, че няма да я бръснете всеки ден, не означава, че веднъж оформена тя може да се „самоподдържа“. Преценете дали ще имате необходимото време и желание за нейната поддръжка. Защото ако отговорът Ви е отрицателен, всички разсъждения на тема Как да си оформим брадата? биха се оказали излишни. Просто се върнете към ежедневното гладко бръснене. И продължавайте скришом да се възхищавате на онези мъже, които се гордеят с перфектна форма на брадата си.