Не си мислете, че това е въпрос, който си задава някой тийнейджър, решил да впечатли гаджето си. Това е един типично мъжкарски въпрос, който могат да си зададат всички мъже, търсещи идеална визия. Именно Как да си оформим брадата? И естествено, ако тя е в наличност.
Оформянето на брадата не е трудно постижима процедура, стига да не искате нещо прекалено ексцентрично. Защото ако желаете след Вас да се обръща всеки, без значение на пол и възраст, то най-добре ще е да отидете на бръснар. Ако искате например да изглеждате като мъжа от снимката.

С какво трябва да се съобразите при оформяне на брадата

При положение, че не сте чак такъв ексцентрик е добре да се съобразите с няколко фактора. Когато си задавате въпроса Как да си оформим брадата? е важно да прецените овала на лицето си. Ако имате по-скоро кръгло лице, се насочете към по-дълга брада. Заради симетрията. И точно обратното, ако сте с издължено лице, изберете по-къса форма за брадата си.
Най-лесният начин да прецените коя брада най би Ви подхождала, е да използвате услугите на програмата фотошоп. Или просто се посъветвайте с бръснаря си. Ако му имате доверие и смятате, че е професионалист.

Как да си оформя брадата на практика?

След като сте си отговорили на въпроса Как да си оформим брадата? е важно и как да го постигнете на практика. Отново е добре да се доверите на бръснаря си. За първото оформяне.
По същия начин, по който жените подхождат с оформянето на веждите си. А е ясно, че жените рядко „се минават“. Повечето от тях отиват при козметика си и той придава перфектния контур на веждите им. След това те не го посещават в продължение на месеци с тази цел. Просто спазвайки вече очертания от професионалист контур, те могат и у дома съвсем самички да отстраняват ненужните косъмчета от веждите си. Горе-долу така стои и въпроса с оформянето на брадата. Доверете се на професионалист и чак след това на себе си.

как да си оформя брадатаПредполага се, че вече имате желаната форма на брадата си. За да я поддържате обаче, ще Ви е необходима качествена козметика за бръснене. Да не забравяме и качествената самобръсначка.
Възможно е да не се справите много добре при първото оформяне, но не се отчайвайте. За всяка дейност освен качествени материали, е нужен и опит. И още една тайна-за по-добър резултат, се снабдете и с вакса за брада.