Защо оформена брада

Като всеки мъж, който се интересува от модните тенденции, сте забелязали, че брадата отново е на мода. Не прекалено дългата брада, която в повечето случаи отблъсква жените, а тази която е с малка или средна дължина и задължително добре оформена.
И ако не само се интересувате, но и следвате модните тенденции, вероятно вече сте се замислили какъв тип брада би Ви подхождала. Защото вариантите са много, но е много важно да изберете този, който най ще Ви приляга.
След като сте направили първата стъпка относно избора за външния си вид, следва логичният въпрос „Как да си оформя брадата?“. Едно е просто да си харесате форма на брада и съвсем друго да се заемете да я оформяте.

Оформяне на брадата за начинаещи

Най-добрият вариант е като за първи път да отидете на бръснар. Не защото няма как да се обръснете сами, а защото на бръснаря това му е работата и той ще се справи по-добре от Вас. И спокойно можете да му зададете въпроса „Как да си оформя брадата?“, ако все още се колебаете. От опитния бръснар се очаква и точен съвет.
Бръснарят ще Ви обръсне по начина, по който желаете и после при оформянето на брадата ще е необходимо да следвате само желаните контури. Звучи прекалено лесно, но не е съвсем така. Само при усещането за първите наболи косъмчета на брадата, които не пасват на избраната от Вас модна тенденция, отново ще се запитате „Как да си оформя брадата?“.

Как да си оформя брадата?За разлика от традиционното бръснене, при което се премахват всички косъмчета, тук ще трябва да имате повече търпение. И прецизност при бръсненето. Желателно е да използвате тример или бръснач. Ако сте избрали по-сложна по форма брада, няма как да постигнете прецизност с обикновена самобръсначка.

Как се оформя дълга брада

При по-дълги бради е важно да не ги мокрите преди оформянето им, защото мокрите и сухите косъмчета застават по-различен начин. Ако намокрите брадата си и я подстрижете по начина, по който искате да стои, когато космите изсъхнат ще сте доста разочаровани. Това вероятно е най-важното правило при оформянето на брада- винаги да е суха!
Следващият важен отговор на въпроса „Как да си оформя брадата?“- редовно я разресвайте! Има специални гребени и пособия за онези от Вас, които са решили да са винаги с добре оформени бради.
И ако сте успели вече откъм техника на оформяне на брадата (не очаквайте да се случат чудеса от първия път), не забравяйте че има и вакса за брада. Тя действа по аналогичен начин на лака за коса. Просто както има прически на косите, така има и на брадите. Че дори и на мустаците.