Ако вече сте се „запалили“ по класическия начин на бръснене, то най-вероятно сте се сдобили и с качествен класически крем за бръснене. Но се оказва, че освен за подготвяне на кожата Ви за процеса на същинското бръснене, той има и други приложения. За които вероятно дори не сте и подозирали. Ето защо тук ще Ви покажем за какво друго, освен за бръснене, можете да използвате класическия крем за бръснене.

 1. За почистване на петна.

  Кремът за бръснене се е използвал масово по времето на Първата Световна война именно с тази цел. Но не само защото не е имало специализирани почистващи препарати. Войниците открили, че с малко количество крем за бръснене много лесно могат да отстраняват замърсяванията по униформите си. Завръщайки се от бойното поле, те сподели това със съпругите им. И примерните домакини буквално изпаднали във възторг от чутото. Използвали крем за бръснене за почистване на килими, дамаски и какво ли още не.

 2. Омекотяване на обувки

  Това приложение на крема за бръснене отново е откритие на Първата Световна война. Обувките на войниците били направени от толкова груба кожа, че те едвам стъпвали. Но намазвайки вътрешността им с класически крем за бръснене, те бързо омеквали и ставали дори приятни за носене.

 3. Срещу замъгляване

  Ако видите, че огледалата или прозорците на колата Ви са се замъглили, веднага ги намажете с малко крем за бръснене. После ги изтъркайте със съвсем сух парцал и се наслаждавайте на идеална видимост.

 4. Почистване на бижута

  Не бързайте да купувате нови бижута на жена си, защото нейните вече не ставали за нищо. Освен ако не държи да са златни. Тогава вече имате сериозен проблем. Но ако е любителка на среброто и то е почерняло, отново се доверете на крема за бръснене. Нанесете малко количество от него и разтъркайте добре накитите ѝ с някоя стара четка за зъби. Резултатът е изумителен.

 5. Почистване на хромирани покрития

  Независимо дали става въпрос за кранчетата в банята или в кухнята Ви, или дори за модерната хромирана кофа за смет, то най-добрият начин за почистването им, е отново с класически крем за бръснене. Нанасяте от него, изчаквате 5 мин. и с мек парцал изтривате. Отново ще станете свидетел на истинско чудо!