Класическото бръснене

Напоследък става се по-модерно мъжете да се бръснат по класическия начин, по който са го правили техните бащи и дядовци. Защото ползите от използването на такива позабравени атрибути като четка за бръснене и бръснач започват да се преоткриват.

Възможно е при първия Ви и следващите няколко опита да се обръснете по класическия начин, да изпитате известни затруднения. Не се отчайвайте, защото усилията Ви със сигурност ще бъдат възнаградени.

Какво трябва да съдържа един комплект за бръснене

Възниква въпроса какво точно трябва да съдържа Вашият комплект за бръснене, поради което сме решили да отделим внимание и на това:

  1. Всеки класически комплект за бръснене трябва да разполага с бръснач, четка за бръснене и съответната козметика за бръснене.
  2. Ако искате този комплект за бръснене да е пълен, е добре да се ориентирате към такъв, който съдържа и поставка за съдържащите се в него атрибути. Много важно е така например четката за бръснене да има къде да бъде поставена след бръсненето, за да може да съхне правилно без да се деформират косъмчетата ѝ.
  3. Козметиката, която ще изберете за комплекта за бръснене, зависи от Вашите лични предпочитания. Някои мъже предпочитат да използват сапун за бръснене, други крем, олио, гел или пяна. При закупуването им винаги дръжте на качеството. Това важи и за четката и за бръснача/самобръсначката, които сте избрали.
  4. Не забравяйте да прибавите към комплекта за бръснене и необходимите афтършейв продукти, които са подходящи за вида на кожата Ви. Ароматите им са въпрос на личен избор, както и това дали ще се спрете на лосион за след бръснене, одеколон и т. н.
  5. При класическото бръснене е необходимо да разполагате и с кърпа, която да поставяте топла върху лицето си преди бръснене. Не е препоръчително обаче да я държите към комплекта си за бръснене, особено ако прибирате всички продукти в несесер или друг вид чанта.
  6. Ако сте с мустаци или с брада, на чиято форма държите особено много, трябва да добавите към комплекта си за бръснене четка и вакса за оформянето им.
  7. И много важно-ако възнамерявате да пътувате до някое по диво кътче. Задължително добавете към комплекта за бръснене и огледало, стига да не сте успели предварително да монтирате такова в палатката си. Но надали такъв е случаят Ви.