Все повече представители на силния пол си блъскат постоянно главата с досадното премахване на косми. Не по лицето. А по тялото си. Прекалено космати крака и ръце. Гръб като на мечка. Направо започват донякъде да заприличват на жените, които всеки месец се подлагат на кола маска или пък домашно епилиране.
Факт е, че дамите са направо пред припадък, ако забележат някой нежелан косъм по краката си. Особено лятно време, когато обичат да ходят с по-къси полички или панталонки. Развявайки стройните си или не чак толкова стройни голи крака, които са на показ пред целия свят. Да, дори един единствен косъм би хвърлил тези жени в смут.

Как стои въпроса с премахване на косми по тялото при мъжете?

При мъжете нещата не стоят точно по същия начин. По отношение на краката им. Да, много мъже вече епилират или бръснат краката си. Но не се притесняват от появата на един или два косъма по тях. Мъже са, позволено им е.
Но е наистина неприятно, ако Майката Природа е прекалила, когато е раздавала на мъжете прекалено окосмяване в областта на гърба или гърдите. Или по врата. Не е приятно да закопчаваш скъпата си риза и от яката ѝ да стърчат косми.
Как да се справим с досадното премахване на косми по тялото при мъжете?
Ако става въпрос за споменатото окосмяване в областта на врата или изобщо за окосмяване в по-малки размери, е най-добре да се подложите на лазерна или фотоепилация. С цел трайно разрешаване на проблема.

Премахване на косми по гърба или по гърдите може да бъде извършено по аналогичен начин. Но с много повече търпение и с много повече процедури. Лазерната и фотоепилацията са приложими на малки части от тялото, поради което е по-добре да си запазите час при козметик и да се подложите на кола маска. Специално за гърба, тъй като него няма как да го обезкосмите сами.

Ако гореизброените процедури Ви се струват прекалено болезнени, можете да пробвате и някои от депилиращите кремове. Има дори и кремове против окосмяване. Ще установите, че разнообразието от методи за премахване на косми по тялото не е никак малко. Важно е да изберете кой най-подходящият за Вас и Вашата кожа. Едно е ясно обаче – Никога, ама никога не премахвайте космите по гърба или гърдите си чрез бръснене, защото това ще задълбочи проблема с нежеланото окосмяване.