Досетихте ли се за кой крем каро става въпрос?

За онзи крем каро, който сте виждали на етажерката в банята на бащите и дядовците си. Заедно с поовехтелия бръснач, който налага досадно точене и със забравената недобре почистена четка за бръснене. Българският крем за бръснене, който се е наложил с времето и дори продължава да жъне успехи и в наши дни.

Неприятно, но днес малко мъже продължават да се наслаждават на класическия начин на бръснене. Те използват по-модерните му и съкратени методи и то най-вече защото не разполагат с достатъчно време. Или просто защото не са запознати с предимствата на мокрото бръснене. По техните етажерки ще срещнете само пяна за бръснене и съвременна самобръсначка. Вероятно електрическа.

Тези мъже също така най-вероятно няма и да знаят как да се обръснат, използвайки четка за бръснене или крем за бръснене. Но да ги оставим на мира.
Ставаше дума за крем каро, защото ако продължавате да четете, значи сте запознати с него. Както и с класическото бръснене.

Крем каро е безспорно най-популярният крем за бръснене в България. И е достатъчно известен сред всички страни от бившия Съветски съюз. Достатъчно качествен и на ниска цена. Какво повече му трябва на човек?
Но има различни хора. С различни възможности и с по-големи изисквания към качеството на козметиката, която използват. Те не биха се спрели пред някой щанд в съседския магазин, за да си купят крем каро. Те ще искат нещо по-изискано и по-квалитетно. И няма как да ги съдим. Но как да изберат друга алтернатива? В крайна сметка не е само определяща цената. Не винаги като закупувате най-скъпият продукт, оставате доволни.

Ето какво бихме ги посъветвали- нека импровизират. Да не залагат на също толкова познати марки като Жилет, Нивеа и т. н. Не че са лоши като качество, но са като повечето стоки шир-потреба. По-добре е да се разходят до някоя класическа бръснарница за съвет. Или директно да разгледат какво се предлага он-лайн като продукти за бръснене. Точно там, под не толкова известно име, могат да срещнат най-подходящият за тях крем за бръснене. И остава само да им пожелаем късмет!