Не се шокирайте, че специализираната мъжка козметика включва в продуктовата си гама и крем против бръчки за мъже. И то отдавна.
Образно казано, всяка втора реклама за козметика е за крем против бръчки. За жени. Кремове, които са предназначени за жени над 35, 40, 50- годишна възраст, че и отгоре. Кремове, които веднага ще премахнат фините бръчици на представителките на нежния пол. Ще ги преобразят така че те да изглеждат отново като 15 годишни девици. Отново образно казано. Но схванахте накъде бием.

Всички реклами, които гледате по телевизията, които се отнасят за кремове против бръчки, са за жени. Защото се счита, че жените отделят много по-голямо внимание и старание по отношение поддържането на външния си вид. Те използват всякакви мазила против целулит, портокалова кожа и стрии. Почистващи гелове и пилинг маски за лице. Хидратиращи или матиращи кремове. Кремове за ръце и пети. Дават луди пари за всяко едно кремче и се радват като малки деца, след като са се сдобили с него.

Това какво означава, че само жените остаряват и ползват крем против бръчки ли?!

Но да не си мислите, че само жените остаряват и че само на тях им се появяват бръчки? Или пък че само жените полагат грижа за външния си вид?
Нищо подобно. Вече всеки държащ на себе си модерен мъж държи и на външния си вид. Да е гладко избръснат или пък с добре оформени брада и бакенбарди. Да ухае приятно. Да е облечен в крак с модата. И не на последно място- да има свеж вид. Младежки вид. В случая място за бръчки няма. Налага се използването на крем против бръчки за мъже.
Уточнихме защо вече се произвеждат кремове против бръчки за мъже. Какво ги различава от кремовете против бръчки за жени?

Мъжката кожа е различна от женската. Факт е, че не е толкова податлива към появата на бръчки колкото женската. Но с напредването на възрастта и тя има нужда от обгрижване. Затова са създадени и специализираните мъжки кремове против бръчки. Които са пригодени към особеностите на мъжката кожа.
Да не забравяме и аромата им. Тъй като говорим за крем против бръчки се предполага, че той ще има дълготрайно действие. Поради което и ароматът му е от значение. Освен да действа против стареене, той трябва и да ухае мъжествено. Качествен мъжки крем против бръчки, който да е подходящ за всеки модерен мъж.