Изчислено е, че средностатистическият мъж се бръсне пет пъти в седмицата. Тук говорим за статистика. Ясно е на всеки, че има мъже, които изобщо не се бръснат или пък такива, на които им се налага да се бръснат всеки ден.
Но както и да е. Замислете се обаче, че ако един мъж се бръсне по пет пъти в седмицата, това означава и че пет пъти в седмицата подлага кожата си на стрес. Ако пък не използва остри самобръсначки или бръсначи си е истинско дране.
Тук на помощ се появява лосионът за след бръснене. Независимо дали е под формата на пяна или изглежда като балсам, той е този, който овлажнява кожата, предпазва я от преждевременно състаряване и изобщо се грижи за нейното успокоение след бръсненето.
За мнозина е любопитно какви съставки съдържа най-често лосионът за бръснене, та успява толкова бързо и качествено да ни възвърне усещането за комфорт.

Какво съдържа лосионът за бръснене?

Естествено, всеки лосион за след бръснене съдържа различни вещества. Но обикновено производителите им се стремят в тях да има натурални масла за незабавно овлажняване, антиоксиданти (витамини като А, С, Е и др.) и протеинови екстракти.
Лосионите за след бръснене, които са под формата на балсам се усещат малко по-тежко върху кожата по време на нанасянето им. Те са особено подходящи за мъже, които живеят в по-студени райони или такива с по-сух климат. Тяхната кожа се нуждае от лосион за след бръснене, който има по-дълготрайно действие.

Лосионите за след бръснене, които могат да бъдат оприличени по-скоро като пяна, са по-воднисти. Те представляват комбинация от тонери и хидрозоли, по-леко се усещат върху кожата и попиват по-бързо в нея.
Независимо какъв лосион за след бръснене сте избрали е изключително важно да го използвате след всяко бръснене. Защото непрекъснатото дразнене на кожата по време на бръснене може да доведе не само до зачервяване или поява на пъпки, но и до сериозни инфекции. А лосионът за след бръснене има антисептично, антибактериално, успокояващо и овлажняващо действие. И се грижи кожата Ви да е млада и сияйна.