Ако сте се запознали с предимствата на класическото бръснене, то най-вероятно вече се чудите откъде и какви продукти да си купите. Относно кремовете, лосионите, бръснарските сапуни и т.н. има безброй варианти, които задължително трябва да бъдат съобразени с типа на кожата Ви. Четки за бръснене също вече се продават на много места. Има такива с естествен косъм и такива с изкуствен. Отново въпрос на личен избор. По-трудно ще Ви е обаче при избора на бръснач. Тогава ще си зададете въпроса дали можете да изберете качественият на добро съотношение бръснач / цена.
Отсега да сте наясно- качествените бръсначи не са никак евтини. Но като се замислите, че предимно от качествения бръснач зависи и качественото бръснене, не би трябвало цената да е от такова значение за Вас.

Цени на различните бръсначи на пазара

Можете да си закупите бръсначи със сменяеми ножчета дори за 3 лв. Естествено китайски. Възможно е и да не са точно от Китай (да не обиждаме китайците), но задължително ще видите, че надписите на опаковките им са с йероглифи. Тук не търсете качество. Бихте се радвали ако този вид бръснач издържи и едно бръснене.
Следващите видове бръсначи са с цена от около 30 лв. Могат да са със сгъваема дръжка или не и т.н. Обикновено те са със солидно острие и вършат работа, но са без предпазител. Т. е. трябва да сте много наясно как да ги използвате, за да не се порежете.
Съществуват филажни бръсначи, които се използват най-вече за оформяне на по-сложни прически, независимо дали става въпрос за коса, брада или мустаци. Цената на подобни филажни бръсначи е около 40 лв. Ако искате филажен бръснач с приставка, цената вече е двойна.
Има и стилизиращи фризьорски бръсначи с цена от над 100 лв. Има вече дори и специални топли бръсначи с различни приставки, но с цена над 700 лв. И то без командното устройство. Но за да можете да си „избиете“ тази определено солена цена на този бръснач, ще трябва да откриете собствен бръснарски салон.

Идеално съотношение бръснач – цена

И след като сме Ви запознали с различните цени на различните бръсначи, е добре да уточним, че ако гоните качество е добре да си купите бръснач не по-евтин от 100 – 150 лв. Най-добре дори до 200 лв. И желателно с предпазител.