Сигурно ще Ви се стори невероятно, но много мъже имат проблеми, свързани с ежедневното бръснене. Или често се порязват, или кожата им по лицето се зачервява, излизат им пъпки, или дори се появяват подкожни косми. Въпросът за това как се постига гладко бръснене, започва да ги тормози. И именно той е честа тема на разговор сред мъжете. Ако все още не вярвате, можете да погледнете някои от безбройните мъжки форуми. Темата „гладко бръснене“ винаги се среща там някъде. Но няма как да е иначе. Защото именно бръсненето е част от мъжкото ежедневие.
За съжаление истинските специалисти по темата гладко бръснене са малцина. Но всички до един биха Ви отговорили, че гладко бръснене се постига чрез мокро бръснене. Какво пък е това, биха се запитали непросветените. Няма как да си обръснеш без да си намокриш лицето. Не можеш да ходиш с пяна за бръснене по него.

Мокро бръснене обаче означава не просто да си намокриш лицето.

Кожата трябва да бъде мокра по време на целия процес на бръснене. Така се подготвя най-добре за бръснача или самобръсначката. И така се постига перфектното гладко бръснене.
Бръснарите съветват преди да се бръснете да си вземете топъл душ. По този начин ще предоставите най-добрата хидратация на кожата на лицето Ви. Ако не разполагате с толкова време, просто оставете за няколко минути навлажнена кърпа върху него. С топла вода, не вряла. След това нанесете любимия си крем за бръснене. От топлината порите на кожата ще са се отворили и ще поемат пълноценно всички омекотяващи съставки на крема.

Тук е важно да споменем, че крем за бръснене се нанася само с четка за бръснене. Освен че с нея се получава гъста пяна, четката служи и като ексфолиант. Нежно отстранява мръсотията по кожата и я подготвя за самобръсначката. Или бръсначът. Това вече е въпрос на личен избор.
И винаги след приключване на бръсненето, използвайте продукти за след бръснене. Те целят успокояване на кожата след наложената върху нея „агресия“. И отново я хидратират. Ето защо съвсем спокойно може да се каже, че гладко бръснене е синоним на мокро бръснене.