Обичат ли мъжката брада жените?

През последните десетилетия са направени вече безброй проучвания, имащи за цел да открият дали жените харесват повече мъже с брада или без. Интересно е да се отбележи, че първоначално bradataпредставителките на женския пол са показвали предпочитания към гладко обръснатите мъже, докато в наши дни се забелязва точно обратното.

В случая е добре да се знае, че когато говорим за мъже с брада става въпрос за добре поддържана брада, без значение каква е формата ѝ. И в никакъв случай прекалено дълга.
Едно от последните подобни проучвания е направено от учени от престижен университет в Нов Южен Уелс. Анкетирани са над 350 жени с подробни въпроси относно как би трябвало да изглежда най-сексапилният за тях мъж и дали да е с брада или не. Резултатите от анкетата били направо смайващи.

 

Мъжете с бради в наши дни..

Оказва се, че в наши дни жените вече не харесват гладко обръснатите мъже, а онези, които демонстрират добре оформена брада.
За разлика от предходни изследвания, когато представителките на нежния пол са споделяли, че брадатите мъже не са по вкуса им, защото боцкат или дори защото нямат вид на хора, спазващи добра хигиена, сега става ясно, че именно онези мъже, които са с брада на 10 дни, са най-привлекателни.

Добре е мъжете обаче да знаят, че наистина става въпрос за 10-дневна брада, а не на 100 дни и която е наистина добре оформена. Също така значение има и гъстотата и добрата поддръжка на брадата.

В споменатата анкета са взели участие дори и мъже, които също са изказали подобно твърдение. bradaКоето си е впечатляващо, тъй като изрично се подчертава, че те не са хомосексуалисти.
От всичко казано дотук излиза, че най-атрактивните мъже са онези, които не просто се грижат за добрия си външен вид, но обръщат внимание и на брадата си. Именно те излъчват най-много сексапил и мъжественост.
Вероятно в момента на проучването дамите са забравили колко очарователен и определено излъчващ мъжество е Джейсън Стейтъм, известен и като Лошото момче. Но пък добър пример за красиви и сексапилни мъже са и Брад Пит, Джони Деп, Ейдриън Брауди и др., които много редовно се показват на обществени места с добре поддържани бради.