Защо ни е да се занимаваме с различните аромати на мъжка тоалетна вода?

Защото разнообразието им е огромно и е добре да сте наясно кой аромат за какъв повод пасва.
Навярно сте запознати поне донякъде каква е разликата между парфюм, парфюмна вода и мъжка тоалетна вода. Парфюмът тук изобщо няма да го разглеждаме, тъй като са малцина онези, които могат да си го позволят. Най-често използвана е тоалетната вода, чието ухание (ако е качествена и маркова) можете да усещате през целия ден. Тя е подходяща за всекидневна употреба, както за жени, така и за мъже. Тук ще се спрем само върху мъжките аромати и как да изберете най-подходящият от тях според конкретния повод.

Повечето специалисти разделят ароматите на тоалетните води на ароматни, шипрови, дървесни, цитрусови, ориенталски, кожени и цветни. Някои от тях се срещат предимно в дамските парфюми, а други в мъжките. Като нотки от всички аромати могат да бъдат усетени в унисекс парфюмите и тоалетните води.
В случая ни интересуват само мъжките аромати.
Типично мъжките аромати са дървесните, цитрусовите, шипровите и кожените. Може да се каже, че първите два вида са най-разпространени, тъй като шипровите и кожените аромати са доста остри и тежки.

Стигнахме до извода, че предпочитани аромати за мъжка тоалетна вода са дървесните и цитрусовите. Каква е разликата между тях?
И те, както и останалите аромати, се делят на свои подвидове. Цитрусовите аромати често излъчват уханието на лимон, грейпфрут или портокал, които се съчетават чудесно с аромата на някои билки. Най-характерната от тях за мъже е ментата. Тя добавя допълнителна свежест към цитрусовото ухание.

В аромата на дървесната мъжка тоалетна вода се долавя ухание на бор, исландски лишей, пачули, сандалово дърво и др.
Е добре, на кой аромат да изберете? В зависимост от това дали Ви предстои бизнес среща, среща с интимен партньор или поредният скучен ден в офиса?
Определено за всекидневна употреба е по-подходящ цитрусовият аромат. Той е по-ненатрапчив, по-лек и по-свеж от дървесния. А за всички останали случаи е добре да се доверите на аромата на дървесната мъжка тоалетна вода, която ще Ви придаде по-изтънчен вид и строга индивидуалност.