Има представители на силния пол, които искрено се радват на гъстата си брада или мустаци. Такива на които могат всеки път да придават различна форма. Има такива мъже, чиито косми по лицето са толкова рехави, че няма начин и да си помислят да си пуснат читава брада. Но, за Ваша изненада има и мъже, на които им се появяват косми по лицето на места, които изобщо не им харесват. Нежелани косми в горната част на бузите, по челото. Толкова окосмено лице, че направо те е срам да го гледаш. Като на горила.

Космите в областта на брадата и мустаците при мъжете е нещо съвсем естествено.

Ако толкова не Ви харесват, можете да започнете да се бръснете гладко или да използвате някой от онези кремове против окосмяване. Има такива, които са специално пригодени за мъжкото окосмяване и спецификата на мъжката кожа.
Но никога, ама направо никога не си помисляйте да премахвате космите по брадата или мустаците си трайно. При жените, които имат нещастието да са по-космати, лазерната епилация и фотоепилацията върши направо чудеса. Дори вече се предлагат фотоепилатори за домашна употреба. Но и на тях изрично е споменато да не се използват за премахване на нежелани косми по лицето при мъжете. Само за жени. Няма козметик, който да Ви посъветва да предприемате подобна стъпка. Стига да не е някой самозванец, който дори не може да напише собственото си име.
Както казахме в началото, при много косматите мъже се случва да има нежелани косми в областта под очите или пък на челото. Не от онези груби черни косми, които виждате по брадата си и които са резултат от почти ежедневното бръснене. По-фини и по-ненатрапчиви косъмчета, но които Ви бъркат в здравето.

Най-добрият съвет е да се обърнете към козметик.

Истински, а не самозванец. Той ще прецени по какъв начин да премахне този вид косми. Възможно е дори да реши да се довери на лазерната или фотоепилацията. Не става въпрос за брада или мустаци. Също така може да използва от онези лентички с кола маска или дори да премахне натрапчивите нежелани косми по лицето с помощта на конец. Стара и изпитана техника.