За съжаление на мнозина мъже, които редовно се бръснат, им излизат пъпки. Особено на онези, които са с чувствителна или прекалено суха кожа. За да се избегне появата им е много важно да се научите как правилно да се бръснете и какви продукти за използвате.

Бръсненето задължително трябва да става с остра самобръсначка или бръснач и желателно по посока на растежа на косъма. Бръсненето на контра се свързва точно с появата на пъпки, зачервявания и т. н. Просто защото си е истински тормоз за кожата.
Друг прецизен отговор на въпроса “Как да се бръснем без да ни излизат пъпки?“ е: „Винаги използвайте качествени продукти за бръснене“. С тях започва денят ни и няма как той да се превърне в прекрасен, ако употребявайки долнопробни продукти за бръснене изглеждаме така, сякаш сме хванали шарка.
И наблягайте не качеството не само по отношение на крема или пяната за бръснене. Има достатъчно голямо разнообразие от продукти, които целят подготвянето на кожата за бръснене и такива, които се използват за след бръснене.

 

Дори и да спазвате всичко казано дотук, е възможно отново да попитате “Как да се бръснем без да ни излизат пъпки?“. Защото те продължават да се появяват.
Възможна причина е да използвате наистина качествена и луксозна козметика за бръснене, но тя да не е предназначена за типа на кожата Ви. Най-общо казано съществуват 5 вида кожа: суха, мазна, нормална, комбинира и чувствителна. Ако не можете сами да разпознаете какъв тип е кожата Ви, се обърнете за съвет към козметик. И закупувайте продукти според типа на кожата Ви.
И отново въпросът “Как да се бръснем без да ни излизат пъпки?“. Спазили сме всичко казано дотук, но от време на време пъпки отново се появяват.

Каква е причината за подкожни пъпки?

Често причина за пъпките са подкожните косми. За да се предпазите от тяхната поява е необходимо най-вече редовно да почиствате и хидратирате кожата си. Веднъж седмично използвайте и ексфолиант. Има и специализирана мъжка козметика срещу подкожни косми, която е достатъчно ефективна.
И ако пак попитате “Как да се бръснем без да ни излизат пъпки?“, то най-добре ще е да се обърнете към дерматолог, защото вече сте просветен във всички тайни на перфектното бръснене. Възможно е просто да страдате от някакво кожно заболяване.