Какво представлява бръсненето

Бръсненето е ежедневна дейност, която може да помогне на мъжете да поддържат младежкия вид на лицето си и кожата им да бъде нежна и еластична, превръщайки това, което понякога може да бъде скучна и повтарящи се рутинна дейност, в истинска регенерираща красотата процедура. Когато се бръснете, Вие премахвате мъртвите клетки, по същия начин, както когато използвате ексфолиращ продукт.

Най-доброто време

Най-доброто време за бръснене е сутрин, когато току-що сте станали и кожата и лицевите мускули са по-отпуснати, което позволява на бръсначът да се плъзга по-лесно. За перфектното бръснене шията и лицето трябва първо се наплискат добре с топла или гореща вода, тъй като топлината и влагата спомагат за отварянето на порите и омекотяват косъма, позволявайки на бръснача да се плъзга по-лесно, без да причиняват зачервяване и дразнене.

Също така е препоръчително хората, които обичат да поддържат брада или мустаци, всяка сутрин внимателно да измиват лицето си, тъй като дългите косми са капан за мъртвите клетки, като по този начин се увеличава риска от инфекции, като например дерматити. По време на фазата преди бръснене, използването на четка за бръснене много помага да се подготви кожата, което я прави по-мека и еластична, чрез създаване на истински масажен ефект.

Продукти за бръсненето

Нашите фини кремове за бръснене са плътни и богати на подхранващи вещества, които омекотяват космите и им позволяват да задържат по-добре водата. Следвайки тези малки и прости стъпки ще се уверите, че честото бръснене не причинява зачервяване или раздразнение, както някои хора се страхуват и в действителност ще предотвратите тези обриви и развиването на възможни инфекции, особено около врата, където понякога космите растат навътре и има затруднения косъмът да излезе извън кожата.

По този начин, честото бръснене ще позволи на кожата Ви да диша по-лесно, предотвратявайки растежа на космите навътре, както и инфектирането. Един последен съвет за превръщането на всеки ден за бръснене в един много специален личен момент: Не бързайте! Не бързайте, когато подстригвате брадата си! Освен това, опитайте да избегнете дразнещите порязвания и убождания – освен, че ще изгубите повече време, това може да доведе и до инфекции.