Често ли Ви се случва да възприемате огледалото като най-големият си враг? Но не защото сте надебелели или пък просто не Ви допада начина, по който сте съчетали дрехите си. Причината е една- за пореден път забелязвате обрив по лицето си. Може ли неговата поява да бъде избегната?

Няма гаранция, че винаги ще можете да предотвратите появата на подобен обривпо лицето.

Но има някои мерки, които можете да предприемете по този въпрос.
Често появата на обрив по лицето се случва заради недобра хигиена. Като в никакъв случай не наричаме някой нечистоплътен. Възможно е просто да забравяте редовно да ексфолирате кожата си или пък да не използвате ежедневно почистващи и хидратиращи кремове. Резултатът е именно поява на обрив.

Друг вариант е да сте се насочили към неподходяща за кожата Ви козметика. Да използвате крем за суха кожа, а пък Вашата да е мазна. Или пък да сте си харесали крем за нормална кожа, а Вашата да е чувствителна. В тези случаи кожата на лицето ще е най-засегната. От една страна защото е много нежна, и от друга защото в сравнение с тялото Ви, тя е най-често изложена на неприятните климатични промени.
Изключително важен е и начина, по който бръснете лицето си. Появата на обрив по лицето е почти гарантиран, ако се бръснете на контра. Това води до образуването на подкожни косъмчета. Които могат да се изразяват не само в обрив, но и да се превърнат в огромни гнойни пъпки. Абсолютно нежелани.

Много добре ще е за Вашето лице, ако започнете да практикувате класическия начин на бръснене. Не просто пяна в ръката, кльопване върху лицето и бръснене. Това е тормоз за кожата. Научете се да овлажнявате първо лицето си и нежно да нанасяте крем за бръснене върху него. С помощта на четка за бръснене. Едва след като сте се погрижили по този начин за кожата си, можете да започвате със същинското бръснене. Избягвайки по този начин риска от поява на обрив по лицето.