Чували сте приказката, че на имен ден се ходи без покана. Но все пак това не е особено учтиво и всеки, който е именник отправя официална или неофициална покана към своите гости. Те, от своя страна, трябва да подарят някакъв подарък на своя домакин. Тъй като става въпрос за имен ден, а не за рожден ден, подаръкът не трябва да е прекалено скъп. И в никакъв случай пликче с пари в него. Това е проява на неуважение. А и все едно не Ви е останало време да измислите нещо креативно. Добре, какъв оригинален подарък за имен ден на мъж можете да изберете?

1. Екстремно преживяване

Можете да подарите ваучер за делтапланер, парапланер, паратрайк или мотоделтапланер. Това със сигурност би впечатлило Вашия домакин, а Вие ще сте сигурни, че сте избрали оригинален подарък за имен ден на мъж.

2. Карта за фитнес

Удачен подарък, стига да сте убедени, че Вашият именник е спортна натура. В противен случай може да сметне подаръка като намек, че не изглежда добре.

3. Ваучер за масаж или СПА процедура

Малко са мъжете, които не обичат релакса.

4. Типично мъжки електрически инструмент

Не си мислете веднага за бормашина или къртач. Но луксозен електрически фенер или електрическа отвертка са винаги вещи, които ще са от полза на всеки мъж.

5. Игра с шотове

В магазините за подаръци се предлагат всякакви подобни игри, които са идеални за забавление на цялата компания. Можете да избирате между шах, табла, не се сърди човече и др.

6. Луксозен комплект за вино или дървена бъчвичка за вино

Това е добър подарък само ако знаете, че именникът консумира вино. Можете да замените този подарък и с комплект за уиски.

7. Подаръчна кошница с бутилка алкохол и вкусотии

Избирайте такава, която съдържа повече месни деликатеси, а не шоколадови бонбони.

8. Луксозна козметика

Не става въпрос за скъп парфюм. Както казахме в началото, съответният оригинален подарък за имен ден на мъж не трябва да е прекалено скъп. Заложете на луксозен крем за бръснене или пяна за бръснене. Не крем Каро и пяна за бръснене Жилет. Нищо против самите марки. Но за такъв повод пасва само луксозна козметика за бръснене. Категорично оригинален подарък за имен ден на мъж!