Видове оформяне на брада ли?

Допреди няколко десетилетия едва ли са били много мъжете, които биха се захванали да четат подобен материал. Колкото по-гладко избръснати, толкова по-добре. Не боцкате на жените докато ги целувате и изглеждате винаги спретнато. Без брада, дълги бакенбарди, камо ли мустаци. Бръснене всеки ден, без никакви изключения, с цел постигане на перфектната визия. Да, но това е било наистина преди десетилетия.

Днес, ако желаете да сте по-забележим, задължително трябва да помислите по въпроса с брадата. Според последните проучвания мъжете с бради се възприемат като символ на мъжественост сред женското съсловие. И макар да не искате да си го признаете, тяхното мнение, определено Ви вълнува. Както и темата видове оформяне на брада.
Какво се разбира под видове оформяне на брада? Колко на брой са тези видове? Пет, десет или сто?

Естествено, няма точна бройка по отношение на начина, по който един мъж може да оформи брадата си. Подобно на прическата, така и брадата може да търпи всякаква метаморфоза. Дали ще е къса, средно дълга или мега дълга, е възможно да я оформяте всякак си. Ако пожелаете, може дори да я сплетете на плитки. Ако това Ви харесва.
Така че когато говорим за видове оформяне на брада, ще разсъждаваме само върху въпроса как да процедирате спрямо дължината ѝ.

Много мъже предпочитат да се развяват с едва набола брада. Сещате ли се? Такава, която е на около 4- 6 дни. Хем им придава индивидуалност, хем си спестяват ежедневното бръснене. Съветът ни към тези мъже обаче, е винаги да я поддържат в идеален вид. Т. е. наболата брада да не изглежда така, сякаш ги е домързяло да я обръснат. Ако гонят перфектната визия, брадата трябва да е оформена по конец.

При положение, че предпочитате да сте с по-дълга брада..

Можете и да си спестите гореспоменатия перфекционизъм и редовното оформяне с тример или каквото и да е. Но не и редовното разресване на брадата. Особено при мега дългите бради. Използвайте гребен за брада и собствените си пръсти, за да я оформяте и да не изглеждате като поп. Нищо лично към поповете, но все пак говорим за модерната мъжка визия.
И винаги, ама абсолютно винаги, мислейки по въпроса видове оформяне на брада, мислете и за съобразяването на формата на брадата спрямо прическата. По този начин наистина се постига най-висша форма перфекционизъм.