Ако Ви е писнало от ежедневното бръснене, вероятно вече са замисляте дали не е добре да си пуснете брада. Или не че бръсненето Ви е чак толкова досадно, а просто искате да промените визията си.

И след като вече сте изпаднали в размисли, неминуемо ще си зададете въпросът дали има някакви правила за оформяне на брада.

Естествено, чак правила няма. Живеем в свободни времена. Ако искате, можете да си пуснете брада до коленете. Или пък да си я сплетете на плитчици. Това, естествено, важи ако разполагате с достатъчно материал, т.е. имате дълга брада.

Но да се върнем към въпроса. Както казахме, няма правила за оформяне на брада. Но има препоръки, които Вие можете да решите да спазвате или не. Изборът си е Ваш.
На първо място е много важно да имате сравнително гъста брада. Не няколко стърчащи косъмчета.
За сгъстяването на брадата можете да използвате и предлаганите на пазара бръснарски продукти. Ще ги намерите под формата на лосиони, кремове и какви ли не мазила. Важното е на тях да пише, че целят именно сгъстяване на брада.
Дотук добре. Не по-маловажно е обаче да се съобразите и с формата на лицето си. Разгледайте по-долното изображение:

Ще видите, че овалът на лицето играе важна роля при избора на форма за брада. Препоръчително е да се съобразите с него. Ако искате все пак да постигнете някаква симетрия.
Вече сте решили кой тип брада би Ви подхождал и знаете какво искате. Важно е и да можете да го постигнете.

При положение, че за първи път се сблъсквате с темата за оформяне на брада, най-добре отидете на бръснар. Като за първи път. По време на оформянето на брадата Ви, можете да му зададете всички въпроси, които Ви интересуват за поддръжката ѝ. В домашни условия. Защото поддържането на брада не изисква кой знае какви усилия. И бихте се гордели със себе си, ако можете да поддържате перфектната си визия сами, без чужда помощ.