Подарък за баща за рожден ден се избира трудно. След партньора/партньорката или пък сина/синовете бащата е най-важният мъж в живота ни. Вероятно поставян дори на пиедестал.

Тогава какъв подарък за баща за рожден ден да измислим?

Ето няколко идеи:

  1. Нещо, което сте изработили лично. Или казано по модерному- хендмейд. Но не само картичка. Ако плетете, изплетете пуловер или шал. Ако имате творчески заложби, нарисувайте нещо. Няма по-ценен подарък за баща за рожден ден от онзи, който сами сте сътворили.
  2. Предмет на изкуството. Той също е нещо, което ще остане за спомен. Изръсването вероятно ще е голямо, но ако искате да впечатлите своят баща и да получите одобрението му, ще трябва да се прежалите. Особено ако е естет и ценител на изкуството. При положение, че не разполагате с достатъчно средства за картина, можете да подарите някоя по-малка статуетка или пък пластика. Красив глобус или шах с ръчно изработени фигури също са добър вариант.
  3. Ваучер за екскурзия. За съжаление много хора, които са изминали по-голямата част от своя житейски път, имат навика да се застояват. Единствено защото не са открили, че има и по-добра възможност- да обикалят по света или просто да опознаят родината си. Както е казал Марк Твен: „След двадесет години ще бъдете по-разочаровани от нещата, които не сте направили, отколкото удовлетворени от нещата, които сте направили, така че отхвърлете въжетата, отплавайте от сигурното пристанище, хванете ветровете на търговията в платната си. Изследвайте, мечтайте, откривайте.” И съвсем правилно го е рекъл. Просто преценете точно какъв да е желаният подарък за баща за рожден ден. Има бащи, които биха се зарадвали на лежерна почивка в Бали. Но има и такива, които тръпнат да се впуснат в изследване на Сибир.
  4. Нещо мъжкарско. Може да е кинжал с ръчно изработена дръжка. Сабя или кама. Може да е дори швейцарско джобно ножче. А защо не и бръснач?
  5. Комплект за класическо бръснене. Няма по-добър подарък от този. Подобен комплект, съдържащ четка за бръснене и крем за бръснене, би върнал бащата в неговото минало. Ще го изпълни с умиление и благодарност към жеста Ви.