За да не се чудите защо темата на материала е точно подарък за имен ден на мъж пушач, ще изпаднем в малко разяснения.
Според последните данни на Световната здравна организация, България се нарежда на първо място сред европейските държави по брой на пушачи. Около 40 % от активните пушачи са мъже. Доста тъжни факти. Но това сочи статистиката. Поради което се замислихме и че няма шанс да не познавате много пушачи мъже. Които обичат да празнуват своя имен ден.
Добре. За кратко се връщаме към статистиката. Само всеки 5-ти пушач има намерение да се откаже от тютюнопушенето. Това означава, че колкото и да искате, Вашият познат- именник да спре с цигарите, само ще му досадите, ако непрекъснато му го опявате.

Няма как да не сте чували изказването на американския писател Марк Твен: „ Имам едно правило- никога да не пуша насън и никога да не се въздържам от пушенето, когато не спя.“ Считан за един от най- великите и духовити американски автори на 20 век. Както и афоризмите на родния писател Венцеслав Константинов, свързани с тютюнопушенето. Като „ Пушенето ти позволява да вярваш, че правиш нещо, когато нищо не правиш“. Или пък „ Пушиш така, сякаш си се отказал от пиенето.“ Вече схванахте. Когато човек е решил да пуши, нека си пуши.

Достатъчно дълъг увод. Сега да видим какъв подходящ подарък за имен ден на мъж пушач можете да измислим.

В крайна сметка какъв подарък за имен ден на мъж пушач можете да подарите?

На първо място можете да се замислите за онези електронни цигари. Но отново рискувате да изглеждате като досаден приятел, който вечно опява и проклина тютюнопушенето.
Много добър вариант е Вашият подарък за имен ден на мъж пушач да е луксозна запалка. Тип Зипо. Имайте предвид, че макар и просто запалка, това е Зипо. За около 100 лв.
Подходящи подаръци за пушачи са също така пепелник и табакера за цигари. Не от онези, които се срещат в магазините като Всичко за 1 лв. Луксозна табакера и луксозен пепелник!

По-нестандартен подарък, но също подходящ за пушачи, е скъпият афтършейв или одеколон. Така, дори и да Ви е неприятна миризмата на дим, ще можете да се наслаждавате от сърце на компанията на Вашия приятел- именник. Също удачен подарък за имен ден на мъж пушач.