Йордановден, известен и като Богоявление, е сред най-старите и чествани християнски празници. Точно на този ден попът хвърля кръста в най-близкия водоем и малцината смелчаги се втурват в ледените води да го извадят. Онзи, който успее, ще е здрав през цялата година. Така гласи поверието. Също така на този ден се обновява светената вода в църквата и всеки взима от нея за здраве. Такъв е обичаят и дори и да не сте вярващи, е редно да сте запознати с него. Най-малкото защото сте канени на имен ден на Йордан, Йорданка или друг именник с подобно име. Започвате да се чудите.

Какъв подарък за Йордановден да изберете?

Наясно сте, че на Никулден се пълни шаран. Но не хуквате да подарявате шарани. Така е логично и че на Йордановден е ненужно да подарявате кръстове. Тук ще Ви предложим някои идеи какъв подарък за Йордановден можете да подарите.

Добро попадение ще е ако предварително сте поръчали вино или отлежало уиски с индивидуален етикет. Като за Йордановден. Ако не успеете, купете за подарък изискана гарафа за вино или пък луксозни чаши за уиски. В зависимост от това какво питие предпочита именникът.
Тъй като на този ден се счита, че т. нар мръсни дни приключват и хората се къпят в реката, можете да подарите и красива кърпа или халат. Така ще си личи, че сте вложили и смисъл в подаръка си. Същото важи и за кана за вода, в която да може светената вода да стигне от църквата до дома. Това, естествено, само ако спазвате стриктно традициите. Или пък знаете, че именникът ги спазва. Но ако никой от Вас не държи толкова на тях, можете да подарите и красив свещник или дори луксозна книга.

Отново чудесен подарък за Йордановден.

И не на последно място е важно да се каже, че е редно подаръкът, който се подарява за именника, да е само за него. Да не е предназначен за цялото домочадие. Да е индивидуален подарък за Йордановден. В тази връзка, ако именникът е мъж, е най-добре да му изберете козметика за бръснене. Няма по-индивидуално нещо от това, а и си е от първа необходимост.