Хахаха, бихте се засмели. Какъв ти подарък за мъж на 40 години? Всеки българин знае, че човек не празнува 40- годишнината си. Но няма да сте прави. Знае се, че не би трябвало да се празнува една 40- годишнина, но не и че никой не я празнува.

На всички е известно, че юбилей за 40 години не се чества. Но знаете ли защо това е така? Истината се крие много назад в миналото. От езическите времена. Утвърждава се и през библейските векове. Потопът, за който всички сме чували, траел 40 дни. 40 дни след смъртта се прави помен на покойника. Всичко се крие в самото число 40. И именно около него се смята, че смъртта дебне и не трябва да бъде привличана. Така че празнувайки своята 40- годишнина, Вие все едно си играете със смъртта. Играете на руска рулетка. Или както казват руснаците, ако изберете да не празнувате своя 40- годишен юбилей, Вие ще имате възможността да доживеете да отпразнувате своята 50- годишнина. Или нещо подобно.

Но има мъже, които изобщо не са суеверни. Те искат да купонясват винаги, когато могат. И защо това да не е точно, когато празнуват кръгла годишнина. Какво от това, че е точно за 40- ти юбилей?
Добре. Тогава неминуемо стигаме до въпроса Какъв подарък за мъж на 40 години да изберете? Съобразявайки се донякъде със суеверията, явно няма да е удачно да му подарите нещо за спомен. Или пък часовник. Който да отмерва оставащите му минути живот (това изказван естествено си беше чист черен хумор).

… Какъв подарък за мъж на 40 години за измислите?…

След като въпросният мъж е решил да празнува, явно е купонджия. От онези кошници, съдържащи бутилка уиски, мезета и шоколадови глезотийки е добър вариант. Или нещо, което би използвал в ежедневието си. Качествен душ гел, одеколон или нещо подобно. Защо не някоя класическа самобръсначка? От онези, които са били използвани едно време и които отново набират популярност. В крайна сметка всеки мъж, който празнува своята 40- годишнина, си остава истински мъж. И заслужава поклон пред своята смелост или пък безразсъдство. Но си е мъжкар. А има ли нещо по-мъжествено от мъж, който борави самоуверено с класически бръснач?