Само като се замислите над комбинацията от думи подарък за Никулден на мъж, ще разберете защо не става въпрос за никаква зимна приказка. Истинска зимна паника. Зимна, защото Никулден се празнува на 6- ти декември, когато си е баш зима. А паника, защото за разлика от рождени и именни дни, от Вас се очаква да измислите подарък, който да е поне донякъде свързан с Никулден.
Преди да изпаднете в паника относно подарък за Никулден: мъж , ще се опитаме да Ви предложим някои нелоши хрумвания.

Икона на Св. Николай Чудотворец

Надали има по-подходящ от този подарък за Никулден. Не само, че е свързан с Никулден, но и по своята същност е предмет на изкуството. Не забравяйте само, че не всички хора са вярващи и за някои, колкото и да е странно, може точно иконата да не е подходящ подарък. Ако са атеисти или пък будисти.

Комплект за сервиране на риба

Всички знаем, че по традиция на Никулден се похапва риба. А какво по-хубаво от това тя да бъде сервирана в красив поднос под формата на риба? Или пък поднесена в изящни чинии, наподобяващи риба? Тук ще ударите в десетката. Ще сте избрали напълно удачен за повода подарък.

Глобус или атлас

Никулден се счита за ден на пътешествениците и моряците. Надали ще можете да подарите на именниците пътешествие до някоя далечна страна. Но пък можете да им връчите някой ръчно изработен глобус или луксозен атлас. Нататък те да му умуват…

Портфейл

Никулден е ден на банкерите и търговците. А с какво ги свързвате? Къде ще прибират паричките си тези хора? Именно в портфейла си. Имате огромен избор в това отношение, но все пак се постарайте да изберете портфейл от истинска кожа.

Подаръчен комплект, като подарък за Никулден

Можете да се спрете на какъвто и да е подаръчен комплект, стига той да е съпътстван от картичка за Никулден. И понеже не забравяме, че говорим за подарък за Никулден на мъж, то нека да е нещо мъжкарско. Като сет за бръснене. Освен че ще е полезен подарък, то и най-вероятно ще успеете да изненадате именника. А сега вече- спокойно! Замислете се за вкусния никулденски шаран и нека зимната паника да се превърне в забавна зимна приказка.