След като ще разискваме какъв подарък изненада за мъж да изберем, първо да отхвърлим традиционните варианти. Т. е. да се опитаме да изброим повечето неща, с които се сдобиват мъжете, чествайки своя рожден ден или имен ден.
В категорията на традиционните мъжки подаръци влизат кожени колани и портфейли, вратовръзки, халби за бира и тениска на любим футболен отбор. Да не забравяме и някои дрехи. Дори боксерки и чорапи. Като последните примери редовно се подаряват от половинките на мъжете. Те особено много държат да се налагат по отношение на мъжкия гардероб. И нищо не им пречи това налагане да се отнася и до долното бельо. Това дали слиповете или боксерките ще стягат на мъжа или ще са му неудобни, няма толкова голямо значение. Важното е да са маркови и модерни.

Добре, горе-долу това са подаръците, които редовно получава някой мъж. Ако извади малко повече късмет, може да се сдобие със скъп часовник или пък луксозна химикалка, подарък от колегите. Но дотук.

Какъв подарък изненада за мъж остава?

Като оставим дрехите настрана, можете да го зарадвате с качествена хавлия за баня. От онези меките. В които направо човек има усещането, че потъва. Чудесен подарък изненада за мъж. Особено ако обича да посещава парна баня или сауна.
Организирайте му екскурзия. Но не с предварително избрани дати и с точна дестинация. За по-сигурно нека да е под формата на ваучер.

Много мъже си падат по модерната техника.

Притежават скъп телефон и скъп лаптоп. Мислете и в тази насока. Можете да подарите маркова чанта за лаптопа. Или от онези мобилни зарядни устройства, които вършат перфектна работа. Особено ако на въпросния мъж му се налага да води дълги бизнес разговори. Просто посетете някой магазин за техника и веднага нещо интересно ще Ви хване окото.

Да не пренебрегваме и козметиката. Но не парфюм. Отново е леко банално. Качествена козметика за бръснене. Например луксозен комплект, съдържащ ваничка за разбиване на сапуна за бръснене и четка за бръснене. Истинска класика и идеален подарък изненада за мъж.