Няма да има никакви встъпления към темата, защото се подразбира от заглавието. Именно по този въпрос ще разсъждаваме директно- Редно ли е да връчите за подарък на мъж домашен любимец? При положение, че той не притежава такъв.

За да Ви хрумне изобщо да връчите за подарък на мъж домашен любимец се предполагат следните 3 стиуации:

  1. Мъжът сам е споделил, че иска да се сдобие с някакъв домашен любимец, но не може или да се престраши с подобен ангажимент, или не разполага с необходимите за това средства.
  2. Вие живеете с този МЪЖ и Вие искате да имате някакъв домашен любимец, който уж да мине като подарък за НЕГО.
  3. МЪЖЪТ е прекалено самотен и би се зарадвал да има някаква животинка, за която да се грижи и да носи радост в моментите му на самота.

Може да има и други възможни ситуации, но това са най-често случващите се в реалния живот.

По отношения на първата ситуация

Може би ще е напълно в реда на нещата да вземете инициативата в свои ръце и да го изненадате. НО трябва да сте убедени на каква животинка иска да е собственик- куче, котка, хамстер или пък дори змия. Породата също е от съществено значение. ТОЙ може да си мечтае за родвайлер, а Вие да му връчите мини пинчер…

Да разгледаме втората ситуация.

Вие живеете с този МЪЖ и страстно искате да се сдобиете с котка, но той все отказва. Започвате да се чудите дали ако я натресете под формата на подарък за НЕГО, той няма да се помири със създалата се ситуация. Надали, особено ако се окаже алергичен към котки. Подобен подарък за мъж може дори да развали връзката или приятелството ви.

В третата ситуация

НЕ Ви препоръчваме в никакъв случай да подарявате куче, защото то е от животинките, които макар и да са Най-добрият приятел на човека, изискват много грижи. Не само да ги храните и поите, но и да ги разхождате, къпете и т.н. Котката е по-самостоятелно животно и по-непретенциозно в това отношение. Но не са много мъжете, които харесват котките.

Защо не една златна рибка? Тя няма да може да изпълнява по 3 желания, но не изисква много грижи. Сред всички възможни домашни любимци, които стават за подарък на мъж, който изрично не е пожелал да притежава такъв, вероятно това ще е най-сполучливият ви избор.

Ако все пак сте отхвърлили идеята да връчвате за подарък на мъж домашен любимец, не забравяйте, че има и други нестандартни подаръци- комплект от типа на Направи си сам, истински бръснач за бръснене, карти с голи жени, хавлиена кърпа/халат с избродирани на него инициалите му и т.н.