Ако вече сте използвали предлаганите на сайта продукти или поне нещо в тях е привлякло вниманието Ви, то сте наясно, че говорим за класическо бръснене. Класическото мокро бръснене, което е невъзможно без използването на четка за бръснене и бръснач. И когато става дума за това какво е добре да съдържа един подаръчен комплект за бръснене, то фокусът ни ще е именно върху мокрото бръснене.

Надали има мъж, който никога за подарък да не е получавал подаръчен комплект на Жилет или Нивеа. Световноизвестни марки и доказали своето качество както по отношение на бръсненето, така и за цялостната грижа за тялото, лицето и косата. Да, чудесен избор. Но прекалено конвенционален. Традиционен и не предизвикващ грам изненада.
Няма да разглеждаме подобни комплекти за бръснене. Съсредоточаваме се върху темата какво е добре да съдържа един подаръчен комплект за класическо мокро бръснене.

Козметиката, която може да използва един мъж, доверил се на класическото мокро бръснене, може да включва крем за бръснене, сапун за бръснене, крем за омекотяване на кожата преди и след бръснене, одеколон и още какво ли не. Няма как да включите всички тези неща в един луксозен подаръчен комплект, стига да не сте спечелили от лотарията.

Добре ще е да познавате добре мъжа, комуто ще избирате подаръчен комплект за бръснене.

Да знаете дали предпочита гел или пяна за бръснене, крем или сапун за бръснене. Но при всички случаи ще е добре да прибавите към определения козметичен продукт/продукти и един бръснач или класическа самобръсначка. Ефектно и много мъжкарско!
В подаръчния комплект за бръснене е добре да има и класическа четка за бръснене. Тук е добре да сте малко по-предпазливи. Истинските бръснари смятат, че най-добра и с най-дълъг живот е четката за бръснене от естествен косъм. Не от глиган или кон, а от язовец. Безспорна класика!

Но, ако знаете, че мъжът е голям любител на животните, природозащитник, еколог и т.н., не рискувайте с четка за бръснене от естествен косъм. Заложете на синтетичните четки за бръснене. Онези, които са с изкуствен косъм. Те дори са по-лесни за поддържане и според някои специалисти с времето ще се наложат като фаворит.