Събуждате се отпочинали и с перфектно настроение. Отпивате с наслада първите глътки кафе, пускате си радиото и за Ваш късмет по него върви любимото Ви парче. Навън няма и помен от вчерашния дъжд и на небето се е разположило лежерно прекрасното слънце. Започвате да си мислите, че този ден може да е един от най-хубавите Ви дни. Утрото и поредицата от събития са Ви вдъхнали това усещане. Запътвате се със споменатото усещане към банята, за да можете да си вземете обичайният душ и да се обръснете. Но какво се случва?… Докато се събличате, хвърляте поглед към огледалото. И какво виждате? Появили са Ви се подкожни пъпки по лицето! Истински ужас! И то големи, дори не е ясно как са могли само за едно денонощие да станат толкова големи!Да, прекалено драматично описание, но и напълно възможно стечение на обстоятелства.

Все пак не изпадайте в паника.

Появата на подкожни пъпки по лицето е крайно неприятно, но не и толкова драматично. Най-добре е да си вземете обичайния топъл душ. Предполага се, че разполагате с такова време. По този начин порите на кожата Ви ще се отворят, с което се улеснява премахването на подкожни пъпки по лицето. Ако пък сме предположили погрешно и нямате време дори за душ, просто поставете топла влажна кърпа на мястото с пъпките. Отново за отваряне на порите.

Огледайте се без ужас в огледалото. Вероятно появилите се пъпки са се образували в резултат на врастнали се косъмчета. Опитайте се с помощта на игла да ги извадите, така че да могат да растат в правилната посока. Иглата задължително трябва да е дезинфекцирана и също така е задължително да подходите към тази процедура без нерви. Ровичкането с игла в кожата трябва да доведе до положителен резултат, а не до нейното разраняване. Целта е спасяване на положението- без подкожни пъпки по лицето.

След като сте спасили положението, се изплакнете със студена вода. Тук целта е обратна- затваряне на порите. Дори и в момента лицето Ви да не изглежда доволно и да имате леко зачервена кожа, не се отчайвайте. Важното е, че вече сте се отървали от подкожните пъпки. Нанесете любимият си хидратиращ крем и продължавайте да се радвате на живота. Само след няколко минути кожата Ви ще се успокои и отново ще сте в идеална форма.