Възможно е да не сте от онези мъже, които са непохватни. Които вечно изтървават нещо. Или пък оставят по дрехите си явни следи от това, с което са се хранили. Възможно е да не сте и с треперещи пръсти. Или пък още по-лошо, да страдате от Паркинсон. И също така е напълно възможно да не се стряскате от всеки шум докато се бръснете. Но същевременно темата порязване при бръснене силно да Ви интересува. Толкова много, че не спирате да си задавате въпроса дали това явление не може да бъде преодоляно.

..Най-вече защото пред Вас стои и ежедневния проблем: порязване при бръснене…

Стигаме до извода, че сте един средностатистически мъж, без никакви физически или психически недъзи. Не сте и изнервен тийнейджър, който мрази бръсненето. И вероятно повечето неща около себе си.
Така, Вие сте средностатистически мъж. Може да не обичате ежедневното бръснене. И то да Ви се струва досадно. Най-вече защото пред Вас стои и ежедневния проблем: порязване при бръснене.
Каквито и съвети да Ви предложим тук относно безопасното бръснене, трябва да сте наясно, че гаранции няма. Но ако искате поне да пробвате да постигнете гладко бръснене без порязване, ето 3 правила, които трябва да спазвате:

  1. Винаги използвайте както козметични продукти за след бръснене, така и такива за преди бръснене. И то качествени. Не можете да си позволите да жертвате собствената си кожа, спестявайки някой и друг лев.
  2. С времето се е доказала технологията на класическото бръснене. Не от типа: хоп-слагаш пяна за бръснене -хоп- бръснеш се- хоп- афтършейв и хоп- всичко готово. А класическото бръснене с поставянето на топла и влажна кърпа върху лицето и чак след тогава мазането на различните „помади“. И отново от класическите „помади“. Тези от едно време, които не съдържат прекалено много химии, а са на направени на базата на растителни екстракти. С тях ще подготвите максимално кожата си за предстоящата „агресия“.
  3. Внимание! Винаги остри ножчета на самобръсначката. Или остър бръснач, ако отново предпочитате класиката. Наточеният или новият нож играят ключова роля при избягване на порязване при бръснене.

Ако сте спазили тези 3 основни правила при бръсненето и отново се порязвате, явно просто Ви трябва малко повече опит. А той се трупа пак чрез опит.