Напоследък все по-често срещаме по улиците мъже със странни прически или бради. Можете съвсем спокойно да попаднете на човек, от чиято брада стърчат негърски плитчици или пък такъв, който е обръснал главата си само наполовина. И истината е, че в повечето случаи ние обръщаме погледа си след тях. Защото са различни и се открояват сред останалите. Точно това правят и жените, обръщат се и те. И то не с пренебрежение, а защото се възхищават от тяхната индивидуалност.

Относно мъжките прически има много какво да се сподели, но в случая ще се занимаем с разновидностите при оформяне на брада при мъжете. И няма да Ви запознаваме с това как точно да се бръснете, дали ще използвате самобръсначка, класически бръснач или модерен тример за оформяне на брада. Или пък кои козметични продукти за бръснене да използвате. Предполага се, че вече сте наясно с това.
Ако сте решили да си пускате брада, независимо дали е дълга или къса, е много важно да знаете, че тя ще изисква и поддръжка. Но не по-маловажно е оформянето ѝ.
Оформянето на брадата зависи не толкова от техниката Ви на бръснене и от това дали тя е правилна. Защото в този случай може да се намеси професионалният бръснар.

Как в крайна сметка да оформите брадата си

Оформянето на брадата трябва да е Ваш личен избор. Но освен това трябва формата на брадата да отговаря и на контурите на лицето Ви. Съвсем логично е да се предположи например, че дълга „козя брадичка“ няма да подхожда на мъже с прекалено издължено лице. По този начин те наистина ще добият вид на козел. Ако пък споменатата брадичка е прекалено къса и изпъква на фона на овално лице, вероятно ще приличате просто на тиква с брада.

Така че не е важно просто да сте наясно с методите за оформянето на брада. Най-важно е да изберете такава брада, каквато най ще Ви приляга. Лесно е отново да се обърнете към бръснар за съвет или просто да използвате така известна компютърна програма Фотошоп. Снимайте се и проверете как бихте изглеждали с различни видове брада.
Едва след като сте свършили тази полезна работа и сте се спрели на визия, която Ви харесва и Ви дава самочувствие, можете да пристъпите към оформяне на брадата си.