… Брада и растеж.

Стана ясно, че ще говорим само за мъжете, държащи на външния си вид и за този на брадата си. Тук вече попадаме на 2 категории. Казано най-общо. Не че мъжете могат да бъдат категоризирани.

Едната категория от тях иска да има добре оформена брада. Това означава тя да е гъста, с лъскав косъм и добре поддържана. А не от онези, които изглеждат като оплешивяващи. Темата брада и растеж за тази група мъже е от важно значение. И има ли начин този растеж да бъде стимулиран.
Другата група мъже пък се харесват повече само когато са гладко обръснати. Да не се вижда нито едно косъмче. Поради което е наложително да се бръснат всеки ден. Те от своя страна започват да се питат дали има начин това да им бъде спестено. Т. е. понятията брада и растеж да не вървят хванати винаги под ръка. Те желаят брадата им изобщо да не расте.

Слава Богу, живеем вече във времена, в които всичко е възможно. За първата група мъже, които искат да стимулират растежа на брадата си, има сравнително лесно решение. Те трябва да наблягат на богатите на протеини храни, да имат здрав сън, да използват качествена козметика и да се възползват от хранителните добавки. Онези, които са предназначени за стимулиране на растежа на брадата. Има дори и специализирана козметика за тази цел.
За втората група мъже решението е още по-лесно. Но пък не чак толкова безболезнено. Не говорим да започнат да се епилират по стандартния начин или пък да си правят кола маска на брадата. Вероятно ще припаднат още на първата подобна процедура.

Сравнително безболезнен обаче и същевременно ефективен е съвременния начин на обезкосмяване. А именно чрез лазерна или фото епилация. Само след няколко процедури, грубите косъмчета ще престанат да растат. И те ще си спестят досадното за тях ежедневно бръснене. Както се казва, всеки проблем има решение.