Наясно сме, че вече отдавна са отминали времената, когато на жените се е гледало само и единствено като на прилежни домакини. Oт които освен да готвят, чистят и да отглеждат деца друго не се е очаквало. Тук там е имало по някоя жена, която е била с феминистки възгледи и по някой мъж, който да е споделял мнението ѝ, но нищо повече от това.

Класическото бръснене и жените!?

Днес, естествено, жените вече съвсем успешно се борят за пълна равнопоставеност и в това няма нито нещо чудно, нито нещо неочаквано. Те са успели да докажат своите качества.
В тази връзка обаче е добре да се замислим дали има нещо, което да може да се нарече Само за мъже. И за да не си губим времето в дълги размисли, съвсем спокойно можем да кажем, че класическото бръснене е онова, което е Само за мъже.
Става въпрос не за модерните самобръсначки, с които жените и днес продължават да бръснат краката си. Само за мъже е онова истинско класическо бръснене, което продължава да се предлага като услуга в бръснарските салони- с четка за бръснене и стоманен бръснач. От онези, които сте виждали да използват дядовците Ви и никога бабите. И което всъщност отново се връща на мода.

Бръсначът и жените…

само за мъже

Дори и онези представителки на нежния пол, които са по-самоуверени, надали биха си представили да бръснат краката си или други части от тялото си с идеално наточен бръснач. Камо ли да се занимават да го наточват. Просто защото това наистина са си аксесоари Само за мъже. Вероятно от малкото останали такива.
И те не са като автомобилите, моторите, пистолетите и т. н., с които и жените без проблем се справят. Това са си чисто мъжки аксесоари. Може би единственото изключение е четката за бръснене. Заради нежния допир, който се усеща върху кожата при нанасянето на продуктите за бръснене.
Но определено бръсначът заедно с уреда, на който се наточва, си е Само за мъже. Той ни дава сила, увереност и най-вече мъжественост.