Тъй като това е блог към сайт за мъже, ще разгледаме защо мъжете предпочитат да използват душ гел за мъже вместо традиционния сапун за мъже.

Преди да бъде създаден душ гелът, независимо дали е предназначен за мъже или за жени, единственото средство за измиване на кожата е бил сапунът. Старият и добър сапун, без който едно къпане би било невъзможно.
Но на бял свят се появява и душ гелът. Със своите различни аромати. И мъжки, и дамски. Счита се, че той измива кожата също толкова добре, колкото и обикновения сапун. С разликата, че е много по-щадящ към кожата и има по-дълготраен ефект. Към всичко това добавяме и дълбоката хидратация.

Добре. Сапун за мъже vs душ гел за мъже?

Въпрос, който си задават мъжете, а не жените.
Голяма част от козметиците съветват своите клиенти изобщо да не припарват вече до сапуна. С главен мотив, че той не е толкова щадящ, колкото душ гела и изсушава кожата. Това не винаги е вярно. Много зависи от това за какъв вид сапун става дума. Ако е от онези, които се продават във всички магазини за козметика, е вероятно да се постигне такъв ефект. Но има и сапуни, чийто състав е изцяло натурален, с неутрално Ph и т.н. По-скъпи от обикновените, но щадящи кожата.
Именно поради изказаното по-горе мнение, е напълно възможно използването на сапун да се окаже по-подходящо за Вас при положение, че имате мазна кожа. Тогава можете спокойно да продължавате да използвате сапун, но все пак следете за неговото качество. Да е максимално натурален.

Но при положение, че сте от онези мъже, които имат прекалено суха, чувствителна и склонна към раздразнения кожа, категорично най-добрият вариант за Вас е да използвате душ гел за мъже. А не сапун.
Какъв точно душ гел за мъже да изберете? Отново с натурални съставки и неутрално Ph. Без парабени или изкуствени оцветители. А относно аромата на мъжкия душ гел, можете да избирате спрямо собствените си предпочитания.