Модата, по отношение на мъжката коса и брада, винаги се е променяла с времето. През вековете са били модерни както дълги коси, така и къси и дори обръснати глави. Това важи в не по-малка сила и за оформянето на брадата и мустаците- понякога са били считани за ненужни, а друг път за признак на мъжественост.
Днес обаче се оказва, че представителките на нежния пол считат мъжете с добре оформени бради или мустаци за особено привлекателни.

Но какво да прави мъжът, ако има рехава брада. Колкото и да се стреми да е добре оформена и поддържана, тя би изглеждала нелепо. Ето защо тук ще Ви покажем как се постига сгъстяването на брада.

1. Храната и самото сгъстяване на брадата

Много важно за самото сгъстяване на брадата е да имате здравословен хранителен режим. Наблягайте на богатите на протеини храни, каквито са месото, млякото и млечните продукти, яйцата, ядките и др. И по възможност следете те да са домашни, защото няма как да знаете какво наистина съдържат.

За стимулиране сгъстяването на брадата е важно да приемате и витамини А, С, Е и почти всички от В-групата. Независимо дали под формата на храна или хранителни добавки. И не забравяйте да пиете много вода.

sgystqvane-na-bradata2. Сънят като средство за сгъстяване на брадата

Наспивайте се. Чрез съня се регенерират повредените клетки. Сгъстяването на брадата Ви би било почти неизпълнима мисия, ако не спите поне по 8 часа в денонощието. Според последните проучвания дори са необходими не по-малко от 8 часа и 12 минути, за да може човек да вдъхне нови сили на тялото си.

3. Кожа

За сгъстяване на брадата е необходима и добра поддръжка на кожата на лицето. Почиствайте го редовно и веднъж седмично използвайте ексфолиант. Потърсете най-подходящият за типа Ви кожа козметичен продукт, който да я хидратира максимално. Вечер измивайте лицето си с топла вода. Всичко допринася за сгъстяване на брадата.

4. Без стресbradata-sgastqvane

Макар в наши дни това да е малко трудно за изпълнение, ако наистина сгъстяването на брадата е толкова важно за Вас, се опитайте максимално да намалите напрежението в живота си.

5. Хранителни добавки и козметика

На пазара вече се предлагат специални продукти за сгъстяване на брада. Следете обаче какво съдържат те и дали имат странични ефекти. Винаги е най-безопасно да се доверите на онези продукти, които са изцяло или поне почти натурални.