Вече би трябвало да сте чули все отнякъде, че мъжете с добре поддържана брада са особено атрактивни. Жените им се възхищават, а другите мъже им завиждат. Най-вече онези, чиято брада е прекалено рехава. Тях не ги вълнува толкова въпроса как да поддържат брадата си. Просто защото нямат такава. Но пък ги интересува дали има начини за стимулиране растежа на брадата.

Естествено няма как да повикате Златната рибка и тя веднага да Ви изпълни това желание. Изведнъж да се добиете с гъста брада и то с лъскав косъм. Най-добре и да пристигне върху лицето Ви вече добре оформена.

Но съществуват и напълно реални начини за стимулиране растежа на брадата.

На първо място е важно да се бръснете редовно. Надали има по-добър начин за стимулиране растежа на брадата от този. Колкото повече се бръснете, толкова по- гъста става брадата Ви. И всичко това да се осъществява с качествена козметика за бръснене и то по правилния начин. С добра хидратация на кожата и без бръснене на контра.
Обърнете внимание на начина си на живот. Добрият сън и здравословната храна също влияят позитивно за стимулиране растежа на брадата. Може това да Ви се струва алогично, но си е доказано. И когато говорим за здравословна храна не означава, че трябва да започнете да спазвате конкретна диета. Все пак Вашата цел не е отслабване. Идеята е, че трябва да наблягате на храните, богати на протеини. Както и на онези, които са богати на витамин А, витамините от В група, витамин С и витамин Е.
Вече има и специализирани козметични продукти за стимулиране растежа на брадата. Има и хранителни добавки със същата цел. Тук е важно единствено да гледате те да са на растителна основа и на доказала се марка.

Предполага се, че вече сте започнали да спазвате всичко казано дотук. Но не сте очаровани от резултатите. Ще Ви припомним. Не съществува Златна рибка и няма чудеса. Важно е търпение. Повярвайте, резултатите ще има, макар и не след седмица или две.