Да започнем да разискваме темата за това кой е най-добрият и траен парфюм за мъже

Първо да видим какво точно представлява самият парфюм. Ясно е, че е това е вид ароматизатор, но за човешка кожа, а не за въздуха в някое помещение.
Знаете ли обаче каква е разликата между парфюм, парфюмна вода и тоалетна вода? Може би се досещате, но не сте съвсем наясно.

Основната разлика между парфюм, парфюмна вода и тоалетна вода е концентрацията на етерични масла и спирт в тях. Тя е най-висока в парфюмите, после в парфюмните води и накрая в тоалетните води. Това определя и тяхната цена.
Досещате ли се какво следва от всичко казано дотук? За да можете да си позволите да използвате в ежедневието си истински парфюм, трябва да притежавате поне една десета от състоянието на Бил Гейтс или Марк Зукърбърг. Защо не и на братята Дейвид и Чарлз Кох? Едни от най-богатите мъже в света. Те гарантирано притежават най-скъпият и най-траен парфюм за мъже и изобщо не се притесняват да го използват дори и когато отиват на скуош или голф.
траен парфюм за мъжеНо надали можете да се сравнявате с тези милиардери. Остава Ви да избирате между парфюмна и тоалетна вода. И двете са много разпространени. Но за ежедневна употреба по-предпочитана е тоалетната вода. Макар да не е толкова трайна колкото парфюмната, стига да е маркова, тоалетната вода е много подходяща за всички мъже. За всички онези мъже, които предпочитат да ухаят прекрасно, а не просто на мъж. Да не прибавяме и миризмата на пот.

Важно е когато избирате тоалетна вода да не се водите само и единствено от нейния аромат.

Колкото по-качествена, маркова и скъпа е тя, толкова по-траен ще е ароматът ѝ. Подобно на траен парфюм. Просто ще са Ви необходими по-големи количества от тоалетната вода. От друга страна цената ѝ е доста по-приятна от тази на парфюмната вода. Поради което за по-специални случаи се използва парфюмна вода, а за ежедневни ситуации се избира тоалетна вода. Парфюмът е съвсем друга категория, която не е необходимо да разглеждаме в този материал.