Когато сте открили или преоткрили предимствата на класическото мокро бръснене, започвате да си задавате въпроса каква четка за бръснене да използвате. Коя е най-добрата? Какви са разликите между четките за бръснене с изкуствен косъм и тези от естествен косъм? Какви видове четки от естествен косъм има? И ако сте се опитали да търсите отговорите на тези въпроси, няма как да не сте попаднали на темата Четка за бръснене: язовец. Това, само ако сте попрочели нещо. В случай, че не Ви е останало време и в главата Ви продължават да никнат въпросителни знаци, ние сме насреща.
За да подхванем темата – Четка за бръснене от язовец. Ще започнем от четки за бръснене от естествен косъм. Животински.
Вероятно най-евтините четки от естествен косъм , които можете да намерите са тези от глиган. Можете да ги срещнете и като четки за бръснене от нерез. Да, не са лоши. Вършат работа, но не са фаворит сред най-добрите четки за бръснене от естествен косъм.

Има четки за бръснене и от конски косми.

В миналото не са били за предпочитане, тъй като поради некачествена обработка са довели до редица кожни проблеми. В наши дни вече се спазват строги стандарти по производствения им процес и няма защо да се притеснявате за здравето си. Но освен че са трудно достъпни за обикновения потребител, те също не са фаворит номер 1 сред четките за бръснене от естествен косъм.
Четка за бръснене: язовец: най-добрата четка сред четките от естествен косъм. Според всички специалисти!

Четките за бръснене от язовец също се различават както по цвят, така и по качество.

Но всичко зависи най-вече от типа на кожата и вида на косъма Ви. Някои мъже предпочитат по-грубите четки за бръснене (с тъмнокафяв до черен косъм), а други по-нежните и меки четки от язовец (с черен корен, но с бели краища). Но това, което важи за всички четки за бръснене с косъм от язовец е, че при правилна поддръжка, те са доживотни.
Какво остава за синтетичните четки за бръснене? Доста по-евтини са. Поради, което и предпочитани от мнозина. Предимствата им са, че са по-непретенциозни за поддръжка и особено удобни, ако сте на път.