Нека се опитаме да разсъждаваме относно подходящите корпоративни подаръци за мъже. Защо само за мъже при положение, че говорим за равнопоставеност на половете и т.н. И при положение, че има безброй доказали се в кариерата си жени. Безброй жени-шефове, които ръководят цели империи. Единствено защото не можем да обхванем всичко в една тема.

Има си корпоративни подаръци за мъже и корпоративни подаръци за жени.

Затова тук ще се спрем само върху бизнес подаръците, предназначени за мъже. Ето най-разпространените варианти:

  1. Комплект за бюро. Може да е само луксозна химикалка от рода на Паркър, комплект химикалка с кожен тефтер или пък придружени с ключодържател. Всичко това носи духа на работната атмосфера, поради което се счита за идеално предложение за корпоративен подарък.
  2. Стенен или настолен часовник. Тук вариантите за безброй, но ако имате възможност е добре да гравирате върху него името на Вашата собствена фирма. Самият часовник може да е придружен с календар, хронометър и още какво ли не. А ако искате да сте по-оригинални, изберете нещо по-рядко срещано. Като пясъчен часовник например. Отново с Вашето собствено лого. Така ще напомняте всеки път за себе си и своята фирма, защото няма работещ човек, който да не следи непрекъснато отминаването на ценните минути. До приключването на работни ден.
  3. Кошница с вкусотийки. Но освен вкусотийки като луксозни бонбони или пък мезета, тя трябва задължително да включва и бутилка шампанско. Все по-популярен корпоративен подарък, който впрочем е изключително подходящ и за бизнес дамите. Спада към идеалните корпоративни подаръци за двата пола.
  4. Стилно опаковано отлежало вино или уиски. Гоните не само опаковката, но и годините на отлежаване. Все пак се стремите да впечатлявате. Можете дори да поръчате да бъде поставен етикет на фирмата Ви върху бутилката.
  5. Луксозен комплект за бръснене. Тук вероятно ще уцелите в десетката, защото това предложение спада към по-нестандартните корпоративни подаръци за мъже. И ще е и изненадващо, и полезно. Стига да е луксозно.